Cibuľačka so šampiňónmi

Cibuľačka so šampiňónmi

Padla na vás malá depresia a nič veľmi vás nebaví, pretože je vám stále zima? S tým si poradia vynikajúce jesenné polievky, po ktorých sa budete olizovať až na hlave. Perfektne prehrejú celé telo, skvele chutia a ich príprava je úplná hračka.

Ingrediencie:

  • 3/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 3 veľké žlté alebo hnedé cibule nakrájané nahrubo
  • 450 g rozpolených šampiňónov
  • 6 vetvička čerstvého tymiánu
  • 1 malý bobkový list
  • 1 a 1/2 hrnčeka suchého bieleho vína
  • 4 široké prúžky čerstvej citrónovej kôry
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 vetvičky rozmarínu (otrhať lístky)
  • 5 olúpaných strúčikov cesnaku
  • 7 hrnčekov vody
  • 1 bochník chleba natrhaný na 4 cm kúsky

Postup:

  • Vo veľkom hrnci zohrejeme na strednom stupni 1/4 hrnčeka oleja, pridáme cibuľu a za stáleho miešania restujeme cca 25, aby bola zlatisto hnedá.
  • Prihodíme huby, tymián, bobkový list, dochutíme 1 lyžičkou soli a varíme 10 minút, pričom v priebehu varenia zoškrabujeme zhnedlé kúsky z dna panvice.
  • Akonáhle sú huby zhnednuté a odparí sa voda, prilejeme biele víno, pridáme citrónovú kôru a za neustáleho miešania necháme variť ďalších 5 minút. Cibuľa musí vyzerať ako džem.
  • Prilejeme všetkých 7 hrnčekov vody a privedieme do varu. Zakryjeme pokrievkou, aby sa polievka mohla variť.
  • Po 40 minútach varenia zašľaháme horčicu a sójovú omáčku. Dochutíme soľou a korením.
  • Medzitým čo sa polievka varí, predhrejeme si rúru na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie.
  • Lístky rozmarínu spolu s cesnakom rozmixujeme v kuchynskom robote nadrobno.
  • Preložíme do väčšej misy, vmiešame 1/2 lyžičky soli, prilejeme zvyšný olej a prihodíme nakrájaný chlieb. Premiešame, aby sa zmes dostala všade.
  • Chlieb rozprestrieme na plech s papierom, olej necháme v mise na potom.
  • Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 10 minút do zlatohnedej farby.
  • Hotové krutóny vrátime späť do misy a premiešame s olejom.
Hubová a cibuľová polievka s cesnakovými krutónmi ciabatta.
Zdroj: https://www.taste.com.au/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.