Marinované kuracie souvlaki

Marinované kuracie souvlaki

Tento luxusný recept vás zavedie až do ulíc Atén! Kuracie mäsko vo vynikajúcej gréckej marináde si zamilujete a skvele sa hodí pre vnútorné aj vonkajšie grilovanie. Dobrú chuť!

Ingrediencie

  • 1,1 kg kuracích pŕs bez kosti a bez kože, nakrájaných na cca 4 cm kúsky

Na marinádu:

  • 10 strúčikov cesnaku, olúpaných
  • 2 lyžice sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička soli a čierneho korenia
  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja
  • ¼ šálky suchého bieleho vína
  • šťava z 1 citróna
  • 2 bobkové listy

Na servírovanie:

  • grécky pita chlieb
  • tzatziki omáčka
  • nakrájané paradajka, uhorka, cibuľa a olivy Kalamata

Postup

  1. Pripravte si marinádu.
  2. Do misy malého kuchynského robota pridajte cesnak, oregano, rozmarín, papriku, soľ, korenie, olivový olej, biele víno a citrónovú šťavu (zatiaľ NEPRIDÁVAJTE bobkové listy).
  3. Pulzujte, kým sa všetko dobre nespojí.
  4. Vložte kura do veľkej misy a pridajte bobkové listy.
  5. Prilejte marinádu.
  6. Premiešajte, aby bolo kura dobre potiahnuté marinádou, pevne prikryte a dajte na 2 hodiny alebo cez noc do chladničky.
  7. Namočte 10 až 12 drevených špajlí do vody na 30 až 45 minút.
  8. Pripravte si tzatziki a ďalšie prísady na podávanie.
  9. Až budete pripravení, pretiahnite marinované kuracie kúsky pripravenými špajľami.
  10. Rošty grilu potrite trochou oleja a zohrejte na stredne vysokú teplotu.
  11. Kuracie špízy umiestnite na gril (alebo ich pečte v dávkach na panvici) a grilujte, kým nebudú dobre opečené a vnútorná teplota nezaznamená 68 ° Celzia na teplomere s okamžitým odpočtom.
  12. Špajle otáčajte rovnomerne, aby sa mäso opeklo zo všetkých strán, celkom asi 5 minút. (V prípade potreby upravte teplotu grilu).
  13. Počas grilovania mäso zľahka potierajte marinádou (zvyšnú marinádu potom vyhoďte).
  14. Preložte špízy na servírovací tanier a nechajte 3 minúty odpočinúť.
  15. Medzitým krátko ugrilujte pita chleby a udržujte v teple.
  16. Až budete pripravení servírovať, natrite na pita chlieb tzatziki, pridajte kuracie kúsky (najskôr ich zložte zo špajle, samozrejme), potom pridajte zeleninu a olivy.
  17. Užite si to!
Grilované kuracie kúsky napichnuté na špajli a servírované na tanieri.
www.themediterraneandish.com

K souvlaki sa skvele hodí niektorý z našich lahodných receptov na šaláty z Grécka . Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.