Vegetariánske cestoviny, ktoré uspokoja aj mäsožravce. Ochutnajte pečenú tekvicu v kombinácii s osmaženým ružičkovým kelom a šalviou. Toto jedlo zahreje nielen v žalúdku, ale aj na srdci.
Čo budeme potrebovať
- 600 g tekvica (nakrájaná na kocky)
- 2 lyžičky olivového oleja
- 350 g cestovín
- 200 g fazule z konzervy (prepláchnuté a odkvapkané)
- 75 g mozzarelly (nastrúhané)
- 75 g čedaru (strúhaného)
- 300 ml kvalitného zeleninového vývaru
- 40 g strúhanky
- 200 g ružičkového kelu (nakrájané nadrobno)
- 2 strúčiky cesnaku
- Lyžica šalvie
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- Kúsky tekvice si rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie
- Tekvicu pokvapkáme olejom a dobre okoreníme
- Vložíme ju do rúry a pečieme približne 30 minút, kým nezmäkne
- Medzitým si uvaríme podľa návodu cestoviny v hrnci s vriacou vodou
- Odoberieme si približne 100 ml vody, v ktorej sa cestoviny varí
- Hotové cestoviny scedíme, vložíme do hrnca, pokvapkáme trochou oleja a dáme bokom
- Upečenú tekvicu si v mise roztlačíme s fazuľami
- Rúru prepneme do režimu grilu
- Potom do tekvicovej zmesi vmiešame 100 g syrov, vodu z cestovín a vývar
- Pridáme cestoviny a zmes premiešame
- Takto upravené cestoviny vložíme do zapekacej nádoby
- Zvyšný syr zmiešame so strúhankou a trochou oleja
- Syrom cestoviny posypom a vložíme ich na 5 minút do rúry a grilujeme, kým syr nezačne bublať
- Na jednej lyžičke oleja vyprážame 2-3 minúty ružičkový kel
- Potom pridáme cesnak a šalviu, smažíme ďalšiu minútu
- Zapečené cestoviny podávame posypané osmaženým kelom s cesnakom