Zapečené cestoviny s mozzarellou

Zapečené cestoviny s mozzarellou

Vegetariánske cestoviny, ktoré uspokoja aj mäsožravce. Ochutnajte pečenú tekvicu v kombinácii s osmaženým ružičkovým kelom a šalviou. Toto jedlo zahreje nielen v žalúdku, ale aj na srdci.

Čo budeme potrebovať

  1. 600 g tekvica (nakrájaná na kocky)
  2. 2 lyžičky olivového oleja
  3. 350 g cestovín
  4. 200 g fazule z konzervy (prepláchnuté a odkvapkané)
  5. 75 g mozzarelly (nastrúhané)
  6. 75 g čedaru (strúhaného)
  7. 300 ml kvalitného zeleninového vývaru
  8. 40 g strúhanky
  9. 200 g ružičkového kelu (nakrájané nadrobno)
  10. 2 strúčiky cesnaku
  11. Lyžica šalvie

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Kúsky tekvice si rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie
  3. Tekvicu pokvapkáme olejom a dobre okoreníme
  4. Vložíme ju do rúry a pečieme približne 30 minút, kým nezmäkne
  5. Medzitým si uvaríme podľa návodu cestoviny v hrnci s vriacou vodou
  6. Odoberieme si približne 100 ml vody, v ktorej sa cestoviny varí
  7. Hotové cestoviny scedíme, vložíme do hrnca, pokvapkáme trochou oleja a dáme bokom
  8. Upečenú tekvicu si v mise roztlačíme s fazuľami
  9. Rúru prepneme do režimu grilu
  10. Potom do tekvicovej zmesi vmiešame 100 g syrov, vodu z cestovín a vývar
  11. Pridáme cestoviny a zmes premiešame
  12. Takto upravené cestoviny vložíme do zapekacej nádoby
  13. Zvyšný syr zmiešame so strúhankou a trochou oleja
  14. Syrom cestoviny posypom a vložíme ich na 5 minút do rúry a grilujeme, kým syr nezačne bublať
  15. Na jednej lyžičke oleja vyprážame 2-3 minúty ružičkový kel
  16. Potom pridáme cesnak a šalviu, smažíme ďalšiu minútu
  17. Zapečené cestoviny podávame posypané osmaženým kelom s cesnakom
Zapečené cestoviny posypané syrom so kelom, tekvicou a fazuľami.
Zdroj: dinneratthezoo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.