Ak ste ešte nevyskúšali kombináciu broskýň a šalátu, potom tento recept jednoducho musíte vyskúšať. Bezkonkurenčná kombinácia ľahkého syra, parmskej šunky a výživných strukovín vás úplne oslní.
Čo budeme potrebovať
- 350 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 50 g pohánky
- 50 g quinoi
- 100 g zelených fazuliek
- 4 plátky parmskej šunky
- Šťava z ½ citróna
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 broskyne (nakrájaná)
- 50 g rukoly
- 125 g mozzarelly (nakrájané)
- Hrsť čerstvej mäty
Postup
- V hrnci si zahrejeme vývar, do ktorého pridáme opláchnutú pohánku a quinú
- Strukoviny privedieme v hrnci do varu a varíme po dobu 10-15 minút, kým nezmäknú
- Na posledné 2 minúty varenia pridáme fazuľky
- Potom všetko spoločne scedíme a necháme vychladnúť
- Medzitým si na sucho opražíme parmskú šunku
- Z každej strany jej opekáme do chrumkava po dobu 1 minúty
- Keď je šunka vypražená dáme jej bokom
- Vo veľkej mise si spoločne premiešame šťavu, olej, soľ a korenie
- Pridáme vychladenú strukovinovú zmes aj s fazuľkami
- Ďalej pridáme broskyne, rukolu, mozzarellu, mätu a ½ vypražené nakrájané šunky
- Všetko spoločne premiešame, aby sa ingrediencie rozprestrelili
- Pri servírovaní šalát ešte posypeme zvyškom parmskej šunky na ozdobu