Koláč z červenej repy a ricottou

Koláč z červenej repy a ricottou

Upečená čerstvá červená repa zabalená do chrumkavého lístkového cesta s krémovou syrovou polevou? No, neznie to priamo božsky?

Čo budeme potrebovať

Na repe

  1. 250 g červenej repy (sírovej)
  2. 3 vetvičky tymiánu
  3. 2 lyžice olivového oleja
  4. 40 g masla
  5. 2 lyžice hnedého cukru
  6. 60 ml balzamikového octu
  7. Plát lístkového cesta
  8. Hrsť rukoly

Na ricotte

  1. 250 g ricotty (odkvapkané)
  2. 60 ml hustej smotany na varenie
  3. 2 vetvičky tymiánu
  4. 20 g parmezánu (nastrúhaného)
  5. Kôra z ½ citróna

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov
  2. Na prípravu ricotty vložíme všetky ingrediencie do kuchynského robota
  3. Okoreníme soľou a korením, podľa vlastných preferencií a mixujeme dohladka
  4. Na repu si plech na pečenie vyložíme alobalom
  5. Do jeho stredu umiestnime repu s tymiánom, olejom a 2 lyžicami vody
  6. Repu do alobalu zabalíme a vložíme do rúry
  7. Pečieme ju približne 30-40 minút, kým nezmäkne
  8. Medzitým si vyvaľkáme lístkové cesto
  9. Z cesta vykrojíme kruh, ktorý bude mať približne 25 cm v priemere
  10. Potom ju vyberieme z rúry a necháme dostatočne vychladnúť.
  11. Musí sa schladiť do tej miery, aby sme mohli olúpať šupku
  12. Repu prepolíme
  13. Na panvici, ktorá je vhodná do rúry, si rozpustíme maslo a cukrom a octom
  14. Zmes varíme po dobu 1-2 minút, kým sa cukor nerozpustí a nevznikne nám hustý sirup
  15. Do sirupu umiestnime, reznou stranou dole, repu
  16. Navrch umiestnime lístkové cesto, okraje zasunieme a vložíme do rúry
  17. Cesto s repou pečieme 20-25 minút, kým nie je zlatisté
  18. Vyberieme z rúry a koláč necháme 5 minút odpočívať
  19. Potom ho preklopíme na servírovaciu misku alebo tanier
  20. Koláč podávame teplý, preliaty našľahanou ricottou a rukolou
Koláč s červenou repou, parmezánom a bylinkami.
Zdroj: snixykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.