Ricottové placky

Ricottové placky

Placky sú skvelé ako príloha, ale aj hlavný chod. Ak zvolíte variant s prílohou, odporúčame upiecť si k nim krehké mäsko napríklad podľa niektorého z týchto receptov na domáce kuracie stripsy alebo dokonca vyskúšať placky v kombinácii s receptami na lahodné krevety .

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g čerstvej ricotty
  2. 25 g parmezánu (nastrúhaného)
  3. ½ lyžičky sušenej mäty
  4. 100 g baby špenátu
  5. 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
  6. Vajcia
  7. 50 g celozrnnej múky
  8. 125 ml olivového oleja
  9. 2 lyžičky horčice
  10. Lyžica jablčného octu
  11. 200 g mrazeného hrášku
  12. Avokádo (nakrájané na mesiačiky)
  13. Hrsť nasekaných lístkov mäty

Postup

  1. Do misy pridáme, ricottu, parmezán, sušenú aj čerstvú mätu, baby špenát, vajcia a múku
  2. Okoreníme a všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie spojili v cesto
  3. Na strednú teplotu na panvici si zahrejeme 80 ml olivového oleja
  4. V pomúčených rukách začneme tvarovať placky
  5. Na vytvarovanie jednej ricottovej placky použijeme dve lyžice cesta
  6. Jednotlivé placky pečieme z každej strany 5 minút
  7. Musí sa usmažiť do zlatista a do chrumkava, preto podľa potreby pridávame olej
  8. Postup opakujeme, kým máme cesto
  9. Na dresing si zmiešame horčicu, ocot a zvyšný olej
  10. Zmiešame a dáme na chvíľu odležať
  11. Pri servírovaní naaranžujeme ricottové placky, hrášok, čerstvú mätu a avokádo
  12. Navrch takto upraveného taniera ešte nalejeme horčicový dresing
Vyprážané zeleninové placky zo syra a byliniek.
Zdroj: 12tomatoes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.