Placky sú skvelé ako príloha, ale aj hlavný chod. Ak zvolíte variant s prílohou, odporúčame upiecť si k nim krehké mäsko napríklad podľa niektorého z týchto receptov na domáce kuracie stripsy alebo dokonca vyskúšať placky v kombinácii s receptami na lahodné krevety .
Čo budeme potrebovať
- 500 g čerstvej ricotty
- 25 g parmezánu (nastrúhaného)
- ½ lyžičky sušenej mäty
- 100 g baby špenátu
- 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- Vajcia
- 50 g celozrnnej múky
- 125 ml olivového oleja
- 2 lyžičky horčice
- Lyžica jablčného octu
- 200 g mrazeného hrášku
- Avokádo (nakrájané na mesiačiky)
- Hrsť nasekaných lístkov mäty
Postup
- Do misy pridáme, ricottu, parmezán, sušenú aj čerstvú mätu, baby špenát, vajcia a múku
- Okoreníme a všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie spojili v cesto
- Na strednú teplotu na panvici si zahrejeme 80 ml olivového oleja
- V pomúčených rukách začneme tvarovať placky
- Na vytvarovanie jednej ricottovej placky použijeme dve lyžice cesta
- Jednotlivé placky pečieme z každej strany 5 minút
- Musí sa usmažiť do zlatista a do chrumkava, preto podľa potreby pridávame olej
- Postup opakujeme, kým máme cesto
- Na dresing si zmiešame horčicu, ocot a zvyšný olej
- Zmiešame a dáme na chvíľu odležať
- Pri servírovaní naaranžujeme ricottové placky, hrášok, čerstvú mätu a avokádo
- Navrch takto upraveného taniera ešte nalejeme horčicový dresing