Svieže jahody a čučoriedky v kombinácii s krémom z mascarpone a jogurtu dohromady tvoria lahodný nepečený dezert, ktorého príprava je neuveriteľne rýchla a jednoduchá.
Ingrediencie
Na ovocnú vrstvu:
- 1 šálka čerstvých jahôd, nakrájaných na malé kúsky
- ½ šálky čerstvých čučoriedok
- kôra z ½ citróna
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Na krémovú vrstvu:
- ½ šálky syra mascarpone
- ½ hrnčeka bieleho gréckeho jogurtu (najlepšie 0 % tuku)
- kôra z ½ citróna
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica medu
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
Postup
- V strednej miske zmiešajte jahody, čučoriedky, citrónovú kôru a citrónovú šťavu.
- Dajte bokom.
- V inej miske zmiešajte mascarpone, jogurt, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, med a vanilkový extrakt tak, aby vznikla krémová zmes.
- Ochutnajte a upravte sladkosť či kyslosť pridaním viacerých medu alebo citrónovej šťavy podľa vašich osobných preferencií.
- Vezmite dva poháre a navrstvite ovocie a krém.
- Podávajte ihneď alebo vychladené.
Vyskúšajte aj naše lahodné recepty na torty z krémového syra mascarpone . Rozplynú sa na jazyku!