Čerstvé ovocie s krémom z mascarpone

Čerstvé ovocie s krémom z mascarpone

Svieže jahody a čučoriedky v kombinácii s krémom z mascarpone a jogurtu dohromady tvoria lahodný nepečený dezert, ktorého príprava je neuveriteľne rýchla a jednoduchá.

Ingrediencie

Na ovocnú vrstvu:

  • 1 šálka čerstvých jahôd, nakrájaných na malé kúsky
  • ½ šálky čerstvých čučoriedok
  • kôra z ½ citróna
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

Na krémovú vrstvu:

  • ½ šálky syra mascarpone
  • ½ hrnčeka bieleho gréckeho jogurtu (najlepšie 0 % tuku)
  • kôra z ½ citróna
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica medu
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. V strednej miske zmiešajte jahody, čučoriedky, citrónovú kôru a citrónovú šťavu.
  2. Dajte bokom.
  3. V inej miske zmiešajte mascarpone, jogurt, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, med a vanilkový extrakt tak, aby vznikla krémová zmes.
  4. Ochutnajte a upravte sladkosť či kyslosť pridaním viacerých medu alebo citrónovej šťavy podľa vašich osobných preferencií.
  5. Vezmite dva poháre a navrstvite ovocie a krém.
  6. Podávajte ihneď alebo vychladené.
Dva poháre s jahodami a čučoriedkami v kombinácii s krémom z mascarpone a jogurtu servírované na drevenej doske s prestieraním.
www.yayforfood.com

Vyskúšajte aj naše lahodné recepty na torty z krémového syra mascarpone . Rozplynú sa na jazyku!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.