Úžasný recept na jednoduchý dekadentný dezert z vanilkového pudingu, čerstvého ovocia a cukrárskych piškótov, ktorý poteší všetky vaše chuťové poháriky!
Ingrediencie
- 1 a ½ šálky plnotučného mlieka
- ½ šálky cukru
- ¼ šálky hladkej múky
- ¼ lyžičky soli
- 4 veľké žĺtky
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 18 ks cukrárskych piškótov
- 2–3 šálok rôznych druhov ovocia (jahody, čučoriedky, kivi, mango, maliny)
Postup
- V malej miske zmiešajte žĺtky, cukor, múku a soľ.
- Bude to vyzerať ako hustá pasta, ale to je v poriadku.
- Ohrejte mlieko na sporáku, kým sa nezačne variť.
- Veľmi, veľmi pomaly zašľahajte teplé mlieko do zmesi žĺtkovej pasty.
- Pudingovú zmes dajte do malého hrnca a vráťte ju späť na sporák na nízky až stredný plameň.
- Zmes neustále miešajte, kým nezačne hustnúť.
- Akonáhle zmes začne vyzerať ako puding, zložte hrniec z ohňa a pridajte vanilkový extrakt.
- Nalejte do misky a zakryte fóliou tak, aby sa dotýkala priamo pudingu.
- Tak nevznikne škralúp.
- Nechajte vychladiť v chladničke.
- Dezert vrstvite do pohárov nasledovne: sušienky, 2 vrchovaté lyžice pudingu, 2 vrchovaté lyžice ovocia a to celé opakujte.
- Ovocné poháre dajte do chladničky, kým nie ste pripravení podávať.