Krém z ricotty s macerovanými jahodami

Krém z ricotty s macerovanými jahodami

Tento ľahký recept na pohár z medovo-ricottového krému s macerovanými jahodami sa veľmi rýchlo stane vašim obľúbeným dezertom. Je krásne ľahký a osviežujúci a vaša rodina aj hostia sa po ňom utlčú.

Ingrediencie

  • 1 šálka ricotty
  • 2 lyžice medu
  • 2-3 lyžice smotanového vanilkového jogurtu
  • lístky mäty a citrónová kôra (voliteľné)

Na macerované jahody:

  • 1-2 lyžice medu, mierne zahriateho
  • 2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžička čerstvej mäty, jemne nasekané (voliteľne)
  • 2 šálky jahôd nakrájaných na plátky alebo na štvrtky

Postup

  1. Zmiešajte ricottu, med, jogurt a spracujte do hladkého krému (je možné použiť ručný šľahač, tyčový mixér alebo kuchynský robot).
  2. Preložte do misy, prikryte a dajte chladiť aspoň na 1 hodinu.
  3. Počas čakania si pripravte jednoduché macerované jahody.
  4. V malej miske prešľahajte med, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a mätu (ak používate).
  5. Jemne spojte s nakrájanými jahodami.
  6. Nechajte odstáť pri izbovej teplote aspoň 30 minút.
  7. Do pohárov (alebo servírovacích misiek) rozdeľte ricottu a macerované jahody.
  8. Začnite tým, že na dno každého pohára dáte pár lyžíc krému, naň nasypete niekoľko lyžíc jahôd a nakoniec pridáte ďalšiu lyžicu ricottového krému.
  9. Ak chcete, ozdobte lístkami mäty a citrónovou kôrou.
  10. Užite si to!
Pohár z medovo-ricottového krému s macerovanými jahodami ozdobený čerstvou mätou a citrónovou kôrou.
www.shelovesbiscotti.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.