Špenátovo-artičokový dip v chlebe

Špenátovo-artičokový dip v chlebe

Začneme s niečím jednoduchým! Vychutnajte si túto krémovú omáčku v chrumkavom, vypečenom bochníku chleba!

Čo budeme potrebovať

Na chlebovú misu

  1. Veľký bochník
  2. 6 lyžíc extra panenského olivového oleja
  3. Soľ

Na dip

  1. 4 lyžice masla (povoleného)
  2. 6 strúčikov cesnaku (prelisovaného)
  3. 450 g artičokov z konzervy (odkvapkaných, roztvorených)
  4. 280 g baby špenátu
  5. 1½ lyžička soli
  6. 450 g smotanového syra
  7. 90 g jemne nastrúhaného parmezánu
  8. Lyžička čierneho korenia
  9. Chipsy (na podávanie, voliteľné)

Postup

  1. Na chlebovú misu si predhrejeme rúru na 150 stupňov
  2. Pomocou zúbkovaného noža odrežeme časť hornej časti bochníka
  3. Vydlabeme vnútro bochníka, ale ponecháme asi 3 cm hrubú stenu po okrajoch
  4. Vydlabanú časť chleba spoločne s odrezanou časťou nakrájame na kocky
  5. Nakrájaný chlieb a vydlabaný bochník položíme na plech do rúry a všetok ho potrieme olivovým olejom a dochutíme soľou
  6. Chlieb vložíme do rúry a pečieme 25–30 minút, kým okraje vydlabaného bochníka nezozlátnu a nebudú chrumkavé a nakrájané kúsky nezhnednú
  7. Chlieb vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
  8. Na dip si rozpustíme maslo vo veľkom hrnci
  9. Pridáme cesnak a za častého miešania varíme, kým sa nerozvonia, ale nezhnedne
  10. Pridáme odkvapkané a nakrájané artičoky a za stáleho miešania varíme ešte 1–2 minúty, kým sa neobalí v masle
  11. Pridáme špenát a soľ a pokračujeme vo varení ďalších 7–8 minút, kým špenát nezvädne a väčšina tekutiny sa nevyvarí
  12. Pridáme smotanový syr a za stáleho miešania varíme, kým sa nerozpustí
  13. Pridáme parmezán a korenie
  14. Miešame, kým sa parmezán nerozpustí a nezmäkne
  15. Ochutnáme av prípade potreby dochutíme soľou
  16. Dip naložíme do misy z chleba
  17. Posypeme parmezánom a štipkou korenia
  18. Podávame s opečenými kúskami chleba alebo chipsy podľa vášho uváženia
Omáčka zo špenátu a artičoku s opečeným chlebom.
Zdroj: twospoons.ca

Škárujte tento pokrm so správnym vínom! Vyskúšajte k nemu suchý Rizling rýnsky alebo Rizling vlašský.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.