Cestoviny s artičoky, králikom a fazuľami

Cestoviny s artičoky, králikom a fazuľami

Zmiešajte svoje obľúbené špagety so sladkou mrkvou, cesnakom, hubami a artičokovými srdiečkami. Vychutnajte si ich v luxusnej omáčke z redukovaného vína a mäsom z králika, ktoré sa vďaka dlhému vareniu v ústach úplne rozplynie!

Čo budeme potrebovať

  1. 30 g sušených hríbikov
  2. Králik (rozporcovaný na 8 kusov)
  3. Soľ
  4. Mleté čierne korenie
  5. 5 lyžíc olivového oleja
  6. 3 malé mrkvy (jemne nastrúhaná)
  7. 12 strúčikov cesnaku (nakrájaných na plátky)
  8. 3 lyžice paradajkovej pasty
  9. 125 ml suchého bieleho vína
  10. 1 l kuracieho vývaru
  11. 6 lyžíc nasekaného čerstvého estragónu
  12. 2 vetvičky tymiánu
  13. 500 g cestovín
  14. 500 g mrazených artičokových sŕdc
  15. 125 g zelených fazuliek
  16. 90 g strúhaného parmezánu

Postup

  1. Huby vložíme do misky, pridáme teplú vodu a necháme 10 minút stáť, aby sa huby rehydratovali
  2. Huby zlejeme, ale ponecháme si vodu, v ktorej sme ich namáčali
  3. Nakrájame ich a dáme bokom
  4. Králika osolíme a okoreníme
  5. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej na stredne vysokú teplotu
  6. V 2 várkach králika opečieme asi 3 minúty z každej strany, do hneda a vyberieme ho
  7. Teplotu znížime na strednú
  8. Pridáme mrkva, cesnak a huby
  9. Všetko za občasného miešania varíme asi 8 minút do mäkka
  10. Vmiešame paradajkový pretlak a varíme ďalšie 2 minúty
  11. Pridáme víno a varíme, kým sa víno nevyvarí
  12. Pridáme 4 lyžice vody z húb, ktorú sme si dali bokom, estragón a vetvičky tymiánu
  13. Králika vrátime do hrnca a privedieme zmes v hrnci do varu
  14. Akonáhle sa začne variť, znížime okamžite teplotu a nízku a pokračujeme vo varení v odkrytom hrnci
  15. Varíme, pokiaľ nie je králičie mäso mäkké a omáčka sa nezredukuje na polovicu
  16. To zaberie približne 45–50 minút
  17. Králika vyberieme z hrnca a necháme ho ľahko vychladnúť
  18. Potom oberieme mäso, kosti vyhodíme a mäso vrátime späť do hrnca
  19. Na cestoviny si privedieme do varu osolenú vodu v hrnci a uvaríme cestoviny podľa návodu na obale
  20. Cestoviny scedíme a pridáme ich do hrnca s králikom
  21. Pridáme artičoky a fazuľa
  22. Zmes v hrnci znova privedieme do varu
  23. Nakoniec dochutíme soľou a korením a varíme, kým omáčka nezačne hustnúť a obaľovať cestoviny
  24. Nakoniec vmiešame parmezán
  25. Cestoviny s artičokom rozdelíme do servírovacích misiek, posypeme parmezánom a podávame
Al dente cestoviny so sušenými paradajkami, fazuľami a ďalšou výživnou zeleninou.
Zdroj: thenovicechefblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.