Rýchly a ľahký. Presne taký je tento recept plný prvotriednej zeleniny. Zmiešaním iba 9 základných ingrediencií, vám vznikne prvotriedny ľahký šalát!
Čo budeme potrebovať
- 3 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- Soľ
- Čierne korenie
- 500 g artičokov
- 125 g zeleru (nakrájaného na tenké plátky)
- 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžice nasekanej mäty
- 60 g parmezánu
Postup
- Zmiešame olej a šťavu v strednej miske
- Dresing dochutíme soľou a korením
- Z artičoka oláme vonkajšie listy, kým nezostanú iba svetlo zelené
- Odrežeme 1 centimeter hornej časti – orežeme tmavo zelené časti okolo stonky a srdca
- Artičoky pozdĺžne nakrájame na veľmi tenké plátky a pridáme dresing
- Vmiešame nakrájaný zeler a pridáme zvyšné ingrediencie
- Dochutíme soľou a korením
- Preložíme do servírovacej misy a posypeme nastrúhaným parmezánom