Pizza s artičokom, olivami a burratou

Pizza s artičokom, olivami a burratou

Vychutnajte si sviežu a nadýchanú pizzu, ktorú za pár minút pripravíte a ešte rýchlejšie zjete, pretože jej chuť je úplne božská!

Čo budeme potrebovať

  1. ½ lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  2. ½ citróna
  3. 2 veľké artičoky
  4. 5 lyžíc olivového oleja
  5. Soľ
  6. Korenie
  7. 500 g cesta na pizzu
  8. 450 g syra burrata (natrhaného)
  9. 90 g zelených olív (nahrubo nasekaných)
  10. Lyžica listov rozmarínu

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 stupňov
  2. Do misky s vodou vytlačíme šťavu z polovice citróna
  3. Pomocou noža odstránime z artičokov vonkajšie listy, orežeme asi horné 2 centimetre a odrežeme stonky
  4. Škrabkou na zeleninu oškrabeme tmavo zelenú časť artičoka
  5. Artičoky pozdĺžne rozpolíme a lyžicou ich vydlabeme
  6. Namočíme ich do citrónovej vody, aby nezhnedli
  7. Nakrájame ich na tenké plátky a vložíme ich do malej misky
  8. Pokvapkáme ich lyžicou oleja a dochuťte soľou s korením
  9. Cesto na pizzu si vyvaľkáme a preložíme ho na vymastený plech na pečenie
  10. Cesto potrieme zvyšnými 4 lyžicami oleja, dochutíme soľou a korením
  11. Navrch pridáme burratu, olivy, artičoky a rozmarín
  12. Pizzu vložíme do rúry a pečieme 12–15 minút, kým sa syr nerozpustí a nebude bublať a kôrka nebude zlatisto hnedá
  13. Pred podávaním dáme navrch citrónovú kôru a dochutíme trochou korenia

Pokiaľ nemôžete zohnať pravú taliansku burratu, využite pre tento recept na pizzu s artičokami klasickú tučnú mozzarellu. Tá burratu krásne nahradí.

Na výrobu domáceho cesta na pizzu žmurknite na tieto recepty na domácu pizzu a pripravte si túto na taliansku delikatesu s artičokom od základu!

Nadýchané pizzové cesto plnené artičokovou náplňou, syrom, špenátom a cibuľkou.
Zdroj: thefirstmess.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.