Skip to content
Čo budeme potrebovať
Na tofu
- 75 ml sójovej omáčky
- Lyžica ryžového octu
- ½ lyžice chilli pasty alebo sušeného chilli
- Lyžička sezamového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
- 10 g zázvoru (ošúpaného a nakrájaného)
- ½ červenej cibule
- 400 g tofu (nakrájaného na kocky)
Na náplň do misky
- ½ uhorky (nakrájaná na plátky)
- 4 reďkovky (nakrájané na plátky)
- Avokádo (nakrájané na kocky)
- Lyžica sezamových semienok
- 2 jarné cibuľky
- Hrsť koriandra
- 250 g ryže alebo quinoi
Postup
- Ryžu alebo quinú si uvaríme podľa návodu vo vode
- Tofu si medzitým rozrežeme na pol
- Vysušíme ho papierovou utierkou a nakrájame ho na menšie kocky
- Na marinádu si v strednej miske zmiešame sójovú omáčku, chilli pastu, sezamový olej, cesnak, zázvor a cibuľu
- Pridáme tofu a necháme 10 minút marinovať
- Na zostavenie misky začneme s ryžou a potom pridávame ďalšie ingrediencie podľa našej chuti