Rascaová polievka s mrkvou

Rascaová polievka s mrkvou

Tento recept na polievku z mrkvy a rasce, je založený na tradičnej polievke z Blízkeho východu. Je to neuveriteľne zdravá a jednoduchá polievka, ktorá chutí každému. Uvarená polievka má nádherne krémovú konzistenciu, a to aj napriek tomu, že neobsahuje smotanu ani iné zahusťovadlá!

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g mrkvy
  2. Stredné zemiaka
  3. Strednú cibuľu
  4. Lyžica mletej rasce
  5. Lyžica olivového oleja
  6. 1,5 l kuracieho vývaru (alebo 1,5 l vody a 2 kocky bujónu)

Postup

  1. Všetku zeleninu očistíme, olúpeme a nakrájame na menšie kúsky, aby sa rýchlo uvarila
  2. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej
  3. Vhodíme mrkvu, cibuľu a zemiaky
  4. Zeleninu vyprážame asi 5 minút, aby sa zvýraznila chuť
  5. Pridáme vývar
  6. Varíme na strednú teplotu, pokiaľ nebude zelenina dobre uvarená a mäkká
  7. Za pomoci ponorného mixéra zeleninu rozmixujeme dohladka
  8. Pridáme rascu, soľ a čerstvo mleté korenie
  9. Ochutnáme a poprípade dokoreníme podľa chuti
  10. Ak je polievka príliš hustá, môžeme pridať ďalšiu vodu
Krémová polievka z rasce a mrkvy, ozdobená pečenou mrkvou a semienkami.
Zdroj: kraut-kopf.de

Na chrumkavý chlieb je najlepšie si ešte natrieť nejakú výraznú nátierku. Vytvorte si jednu z týchto romadúrových nátierok a spojte chuť krémovej polievky s výraznou chuťou romadúru. Nebudete ľutovať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.