Rascaová polievka s vajcom a krutónmi

Rascaová polievka s vajcom a krutónmi

Táto hodvábne jemná polievka posypaná chrumkavými, syrovými, cesnakovými krutónmi chutí nebesky a je perfektným jedlom, ktoré si môžete vychutnať v chladnejšom počasí. Nie je asi lepšie jedlo na zahriatie v týchto chladných a sychravých dňoch!

Čo budeme potrebovať

  1. 2 lyžice hladkej múky
  2. 2 lyžice masla
  3. 2 vajcia
  4. Stredná cibuľa (nakrájaná)
  5. 2 stredné zemiaky (ošúpané a nakrájané)
  6. 500 g baby mrkvou
  7. Vetvička majoránky
  8. Štipka rasce
  9. 140 g Parmigiano Reggiano (nastrúhaný)
  10. Soľ
  11. Korenie
  12. 750 ml vody

Na krutóny

  1. 50 g masla
  2. 5 strúčikov cesnaku
  3. 200 g toastový chlieb (nakrájaný na kocky)

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov
  2. Maslo si rozpustíme v hrnci a pridáme cibuľu a necháme ju zhnednúť.
  3. Potom pridáme hladkú múku a mletú rascu
  4. Zmes po kúskoch rozriedime vodou, dávame pozor, aby sa netvorili hrudky
  5. Pridáme mrkvu a varíme
  6. Po 15 minútach varenia pridáme zemiaky a znova varíme v priklopenom hrnci, ďalších 15 minút
  7. Medzitým si pripravíme krutóny
  8. Toastový chlieb okrájame, aby nemal kôrku, a nakrájame ho na malé kocky
  9. Kocky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme ich do rúry
  10. Pečieme ich dozlatista 5-10 minút
  11. Medzitým si na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom pretlačený cesnak
  12. Pridáme opražené krutóny a premiešame, aby sa krutóny v masle obalili
  13. Vyberieme ich z panvice a dáme bokom
  14. Vajcia rozšľaháme so štipkou soli, korenia a majoránky
  15. Zmes vlejeme do vývaru a miešame, aby sa všetko spojilo
  16. Na dno polievkových misiek dáme cesnakové krutóny, ktoré posypeme nastrúhaným parmezánom
  17. Prelejeme ich rascovou polievkou a podávame
Krémová polievka z rasce s cesnakovými krutónmi a parmezánom.
Zdroj: thespiceadventuress.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.