Pikantná chrenová zmes

Pikantná chrenová zmes

Chrumkavá kapusta je snáď najlepšou surovinou, ktorú možno použiť na prípravu šalátu. Avšak keď mu ešte sekunduje ostrý chren, vynikajúca dijonská horčica a majonéza, nie je o luxusnú chuť núdze. Tento kapustový šalát vás rozhodne nakopne.

Ingrediencie:

  • 1 hlávka čerstvej bielej kapusty
  • 2 hrnčeky kvalitnej majonézy alebo obľúbeného šalátového krémového dresingu
  • 2 polievkové lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 1 vrchovatá lyžica dijonská horčica
  • 1 lyžica cukru kryštál (ak budeme dávať šalátový dresing, potom cukor vynecháme)
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky zelerových semienok
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 jemne nasekaný strúčik cesnaku
  • 3 nakrájané stredne veľké mrkvy

Postup:

  • Ostrým nožom nakrájame hlávku kapusty na štvrťky a odstránime tvrdé časti (kostál).
  • Jednotlivé štvrťky nakrájame na čo najtenšie plátky a dáme do veľkej misy.
  • V inej miske zmiešame majonézu, nastrúhaný chren, jablkový ocot, horčicu, cukor, soľ, korenie a cesnak.
  • Dobre premiešanú zmes pridáme k nakrájanej kapuste, prihodíme mrkvu a dôkladne premiešame, aby sa všetky chute prepojili.
  • Môžeme ihneď podávať alebo dať na 3 – 4 hodiny vychladiť do chladničky.
Kapustový šalát s chrenom a dijonskou horčicou.
Zdroj: https://www.bettycrocker.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.