Zeleninová misa s kôprom

Zeleninová misa s kôprom

Pokiaľ sa pustíme do prípravy tohto typu pokrmu, je potrebné si pamätať, že zelenina musí byť chrumkavá a dokonale čerstvá. Inak by nemal tú správnu chuť.

Ingrediencie:

  • 600 g savojskej kapusty nakrájanej na veľmi tenké plátky
  • 1 stredne veľká cibuľa na jemné plátky
  • 400 g čerstvého feniklu (očistený a nasekaný na jemné kúsky.
  • Ľadová voda + kocky ľadu
  • 1 šalátová uhorka nakrájaná nie tenké plátky
  • Soľ podľa chuti
  • 1 hrnček čerstvej smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice bieleho vínneho octu
  • 1/2 hrnčeka nasekaného kôpru
  • 3 lyžice maku

Postup:

  • Pripravíme si tri misky s ľadovou vodou a ľadovými kockami. Do jednej vložíme nakrájanú kapustu, do druhej cibuľu a tretiu je pre fenikel. Necháme zeleninu 30 minút odstáť v ľadovom kúpeli.
  • Potom všetku zeleninu scedíme a dáme osušiť do odstredivky na šalát.
  • Osušenú zeleninu dáme do väčšej misy a zatiaľ odložíme nabok.
  • V inej miske premiešame nakrájanú uhorku s 2 lyžičkami soli a tiež zalejeme ľadovou vodou. Dáme na 30 minút odstáť a potom tiež vložíme do odstredivky.
  • Preložíme do misy k ostatnej zelenine.
  • Do misky od uhorky vlejeme smotanu s octom a našľaháme, aby bola hmota tuhá. Primiešame kôpor, mak a ochutíme soľou.
  • Nakoniec vmiešame kapustu, cibuľu, fenikel aj uhorku a môžeme ihneď podávať.
Šalát z kapusty, uhorky a feniklu s kôprom.
Zdroj: https://www.foodandwine.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.