Šalát z kyslej kapusty

Šalát z kyslej kapusty

Je veľmi osviežujúci a je úžasný ku grilovanému mäsu. Tento typ kapusty máme väčšinou spojený s knedlom, bravčom, zelou, ale verte, že aj v tejto podobe si ho dokonale vychutnáte.

Ingrediencie:

  • 1 liter odkvapkanej kyslej kapusty
  • 1 hrnček na rezančeky nakrájaného zeleru
  • 1/2 hrnčeka zelenej a červenej papriky
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček bieleho octu
  • 1/2 hrnčeka extra panenského olivového oleja (môže byť aj slnečnicový)
  • 1/4 lyžičky soli (prípadne aj viac ak sa vám bude zdať šalát málo slaný)

Postup:

  • Odkvapkanú kyslú kapustu dáme do veľkej misy.
  • Pridáme cibuľu, zeler, papriku a dáme na 20 minút do chladničky.
  • Medzitým dáme do malej misky olej, ocot aj cukor a pomocou šľahacej metličky dôkladne zmiešame.
  • Vyberieme z chladničky zeleninu, zalejeme pripravenou cukrovou zmesou a premiešame, aby sa všetky suroviny prepojili.
  • Zakryjeme potravinovou fóliou a uložíme na 24 hodín do chladničky, aby šalát odležal.
  • Nasledujúci deň už stačí naservírovať.
Luxusný kapustový šalát pripravovaný z kvalitnej kyslej kapusty.
Zdroj: https://homeinthefingerlakes.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.