Vďaka tomuto receptu môžete vyskúšať jednoduchý pokrm, ktorý je alternatívou pochúťky podávanej v obľúbenej reštaurácii NorthWoods Inn Calirfornia.
Tá sa orientuje na poľskú a americkú kuchyňu. Tento kapustový šalát je rovnako ako mnoho iných poľských lahôdok tohto typu založený na báze octu a neobsahuje ani kvapku majonézy.
Ingrediencie:
- 1/2 hlávky čerstvej červenej kapusty
- 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
- 1/2 hrnčeka + 2 polievkové lyžice červeného vínneho octu
- 3 lyžice cukru
- 3/4 lyžičky cibuľového prášku
- 2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička Lawryho korenené soli (v obchodoch ako Lawry’sSeasoned Salt)
Postup:
- Kapustu rozdelíme na dve časti, pričom jednu nakrájame najemno, druhú nahrubo. Dáme do veľkej misy.
- V malej miske najskôr rozšľaháme rastlinný olej, cukor a červený vínny ocot.
- Potom primiešame cibuľový prášok, soľ, mleté čierne korenie a ochutenú soľ.
- Zálievkou prelejeme nakrájanú kapustu a čo najlepšie premiešame.
- Misu zakryjeme fóliou a uložíme do chladničky.
- Šalát necháme naležať 48 hodín. Kapusta sčervená, zmäkne a všetky chute sa prepoja.
- Keď sa nechá odležať 4 až 5 dní, potom chutí úplne božsky. Len to chce takú dlhú trpezlivosť.
Tip: Ak sa vám nepodarí Lawryho korenenú soľ zohnať, skúste si vyrobiť svoju vlastnú doma. Táto soľ je vlastne zmes niekoľkých druhov korenia a soli.
Zmiešajte 6 polievkových lyžíc soli, 1/2 lyžičky sušeného tymiánu, 1/2 lyžičky majoránu, 1/2 lyžičky granulovaného cesnaku, 2 a 1/4 lyžičky mletej sladkej papriky, 1/4 lyžičky kari (alebo len kurkumy), 1 horčica, 1/4 lyžičky cibuľového prášku, 1/8 lyžičky sušeného kôpru, 1/2 lyžičky zelerovej soli.
Stačí len dôkladne zamiešať a uchovávať v uzavretej nádobe, ktorá naozaj veľmi dobre tesní, na chladnom, ale suchom mieste.