Zavárať jahody úplne bez vody na sucho nemožno – pokazili by sa, avšak môžete využiť ich vlastnú šťavu.
Budete potrebovať
- jahody
- cukor kryštál
Postup prípravy
- Jahody si najskôr očistite od stoniek a umyte ich vo vode.
- Dajte ich do väčšieho hrnca a pridajte k nim cukor – množstvo záleží na vašej požadovanej sladkosti.
- Jahody pomaly zahrievajte až do varu, nechajte ich 2 minúty povariť.
- Odrobte ich z plameňa a nechajte ich vychladnúť.
- Potom nimi naplňte zaváracie poháre – vopred sterilizované.
- Utiahnite poriadne viečka a vložte do zaváracieho hrnca do 15 minút pri 85 stupňoch Celzia.
- Hotové poháre položte hore dnom na utierku a nechajte vychladnúť do ďalšieho dňa.
- Skladujte v chladnej a temnej miestnosti – jahody ľahko podliehajú skaze.
Vyskúšajte aj naše sladké recepty na zavarené černice , ktoré vás pohladia na duši aj na jazyku!