Rybárčite radi a ešte radšej si chytenú rybu vyudíte a zjete? Viete, že aj údené rybie mäso je možné zavárať? Vyskúšajte náš recept, s ktorým to bude hračka!
Budete potrebovať
- rybu (losos, amur, kapor, lieň, sumec a pod.)
- cesnak
- soľ
- drvená rasca
- olej
- zaváracie poháre
Postup prípravy
- Rybu najskôr očistite, vypitvajte a opláchnite.
- Nemusíte ju špeciálne koreniť, postačí vám rozotretý cesnak so soľou a drvená rasca.
- Takto pripravenú rybu vložte na 24 hodín do chladničky a nechajte ju naležať.
- Ďalší deň ju vložte do udiarne, kde ju pri menšej teplote 50-60 stupňov po dobu 5 hodín vyudíte.
- Medzitým si pripravte zaváracie poháre – dôkladne ich sterilizujte.
- Akonáhle ryby vychladnú, môžete ich zbaviť kostí – záleží na vás.
- Vložte ich do pripravených pohárov a zalejte ich olejom – môžete si vybrať medzi olivovým či slnečnicovým.
- Poháre zaviečkujte a vložte do hrnca.
- Varte asi 1 hodinu pri teplote 95-98 stupňov.
- Zavarené údené mäso nechajte ešte aspoň 14 dní naležať v chladnom a tmavom mieste.