Údené mäso si môžete jednoducho zavariť aj do plechoviek. Je to jednoduché as naším receptom sa vám to určite podarí prvýkrát!
Budete potrebovať
- údené mäso
- voda
- plechovky
- uzatvárací stroj na plechovky
Postup prípravy
- Tak ako pri zaváraní do pohárov, tak aj do plechovky plníme mäsom nie celkom vyúdeným.
- Vložíte ho do plechoviek a dolejete vodou.
- Pritom dbajte na to, aby ste plechovky nepreplnili.
- Potom ich opatrne, ale poriadne uzavrite.
- Vložte do hrnca a zalejte plechovky vodou tak, aby boli úplne ponorené.
- Varte pri teplote 95 stupňov jednu hodinu.
- Hotové plechovky vložte do vlažnej vody a pomaly ich ochladzujte studenou vodou.
- Skladujte v pivnici alebo chladnej komore – nevystavujte slnku.