Zaváranie višní klasickým spôsobom

Zaváranie višní klasickým spôsobom

Naložené višne si môžete tradične zavariť aj v zaváracom hrnci. Podľa nášho návodu to zladne každý!

Budete potrebovať

  • višne
  • nálev
  • zaváracie poháre s viečkami
  • zavárací hrniec a teplomer

Postup prípravy

  • Višne dôkladne umyte a zbavte stopiek.
  • Môžete ich aj vykôstkovať, ale záleží na vás.
  • Pripravte si cukrový sirup, ktorý necháte vychladnúť.
  • Starostlivo sterilizujte poháre na zaváranie.
  • Višne dávajte do pripravených zaváracích pohárov a zalejte ich nálevom – do ¾ pohára.
  • Viečka poriadne utiahnite.
  • Poháre vložte do zaváracieho hrnca a zalejte ich vodou.
  • Varte asi 20 minút na 85 stupňov.
  • Potom ich vyberte z hrnca a dnom ich otočte nahor.
  • Nechajte vychladnúť, skontrolujte, či sa všetky viečka dobre uchytli.
  • Skladujte v tmavej a chladnej komore.
Višne naložené v zaváracích pohároch.
zdroj: thenotquitehomestead.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.