Iné metódy uskladnenia

Iné metódy uskladnenia

Višne sú skvelé aj na pečenie a prípravu skvelých višňových dezertov . My si však pre vás pripravili ďalšie 3 recepty, ako višne zakonzervovať a pritom si luxusne pochutnať.

Višňový džem bez pektínu

Budete potrebovať:

  • višne
  • cukor
  • citrónová šťava

Na 2 šálky čerstvých višní použite 1 šálku cukru a 3 lyžice citrónovej šťavy.

Postup prípravy:

  • Višne umyte a zbavte kôstok a stopiek.
  • Nasypte ich do hrnca, prisypte cukor a citrónovú šťavu.
  • Varte na miernom ohni a za stáleho miešania.
  • Akonáhle zmes dosiahne požadovanú konzistenciu, je hotovo.
  • Horúcu zmes nalejte do pohárov, zaviečkujte a otočte hore dnom.
  • Nechajte vychladnúť a uložte do komory.
Marmeláda z višní v pohári, na ktoré je položený nôž a vedľa sú pohodené čerstvé višne.
zdroj: mjskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.