Ak radi šteklíte svoje chuťové poháriky niečím štipľavým, tak sa rovno vrhnite na tento recept na šošovkový dhal a za menej ako 30 minút si tento pokrm plný exotických kombinácií vychutnajte!
Postup
- 200 g červené šošovky
- 2 lyžice zázvoru
- Lyžička horčičného semienka
- 50 g čerstvého koriandra
- 4 kríkové paradajky (nakrájané)
- 3 cibuľa (nakrájané)
- 3 papričky jalapenos
- Lyžica mletej rasce
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 250 ml vody
- Štipka soli
- 300 g uvarenej jazmínovej ryže
Postup
- Šošovku si cez noc namočíme
- Druhý deň jej uvaríme v osolenej vode alebo v tlakovom hrnci
- Varíme jej, kým nie je krásne mäkká na skus
- Na panvici si potom zohrejeme olej a pridáme horčičné semienka
- Keď semienka začnú praskať, tak pridáme cibuľu, zázvor, jalapenos a cesnak
- Vyprážame, kým cibuľa s cesnakom nebudú mať zlatý nádych
- Potom pridáme nasekaný koriander, rascu a paradajky
- Všetko dobre premiešame a varíme, kým nám paradajky nezmäknú
- Pridáme vodu a varíme ďalších 6 minút
- Do zmesi pridáme uvarenú šošovku a premiešame
- Dosolíme podľa chuti a zložíme z platne
- Dhal podávame ešte teplý s uvarenou jazmínovou ryžou