Pálivý dhal s jalapenom

Pálivý dhal s jalapenom

Ak radi šteklíte svoje chuťové poháriky niečím štipľavým, tak sa rovno vrhnite na tento recept na šošovkový dhal a za menej ako 30 minút si tento pokrm plný exotických kombinácií vychutnajte!

Postup

  1. 200 g červené šošovky
  2. 2 lyžice zázvoru
  3. Lyžička horčičného semienka
  4. 50 g čerstvého koriandra
  5. 4 kríkové paradajky (nakrájané)
  6. 3 cibuľa (nakrájané)
  7. 3 papričky jalapenos
  8. Lyžica mletej rasce
  9. 6 strúčikov cesnaku
  10. 2 lyžice olivového oleja
  11. 250 ml vody
  12. Štipka soli
  13. 300 g uvarenej jazmínovej ryže

Postup

  1. Šošovku si cez noc namočíme
  2. Druhý deň jej uvaríme v osolenej vode alebo v tlakovom hrnci
  3. Varíme jej, kým nie je krásne mäkká na skus
  4. Na panvici si potom zohrejeme olej a pridáme horčičné semienka
  5. Keď semienka začnú praskať, tak pridáme cibuľu, zázvor, jalapenos a cesnak
  6. Vyprážame, kým cibuľa s cesnakom nebudú mať zlatý nádych
  7. Potom pridáme nasekaný koriander, rascu a paradajky
  8. Všetko dobre premiešame a varíme, kým nám paradajky nezmäknú
  9. Pridáme vodu a varíme ďalších 6 minút
  10. Do zmesi pridáme uvarenú šošovku a premiešame
  11. Dosolíme podľa chuti a zložíme z platne
  12. Dhal podávame ešte teplý s uvarenou jazmínovou ryžou
Štipľavý pokrm zo šošovky s chilli, jalapenos a cesnakom.
Zdroj: binjalsvegkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.