Indický pokrm ovoňaný kokosovým mliekom, ktoré ho urobí ešte viac krémovým a chutnejším. Nebojte sa tejto lahodnej kombinácie, naozaj to za tú chuť stojí.
Čo budeme potrebovať
- Lyžica kokosového oleja
- 600 g cibule (nakrájané na kocky)
- 4 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- Lyžica čerstvého zázvoru (nastrúhaný)
- Lyžička kurkumy
- ½ lyžičky koriandra
- ½ lyžičky korenia
- lyžička soli
- ½ lyžičky červenej papriky
- 380 g červené šošovky (nevarené)
- Plechovka kokosového mlieka
- 3 hrnčeky zeleninového vývaru
- Hrsť čerstvého koriandra
- 400 g varenej jazmínovej ryže
Postup
- Panvicu si na strednú teplotu rozohrejeme na sporáku, pridáme kokosový olej
- Keď sa olej roztaví pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor
- Miešame, kým ingrediencie nezmäknú
- Potom pridávame korenie, kokosové mlieko, šošovku a vývar
- Zvýšime teplotu, aby sa zmes začala mierne variť
- Keď zmes začne ľahko prebublávať, tak ju necháme po dobu 25-30 minút odkryté variť.
- Varíme tak dlho, kým šošovka nezmäkne a dhal nezhustne
- Potom dávame dole z platne
- Dhal podávame s čerstvým koriandrom, ryžou alebo samotný