Ako pripraviť chlieb naan

Ako pripraviť chlieb naan

Čo budeme potrebovať

  • 4 g sypkého droždia
  • 125 ml teplej vody
  • 15 cukru kryštál
  • 30 g plnotučného mlieka
  • Vajcia (rozšľahané)
  • Lyžička soli
  • 270 g hladkej múky
  • 2 lyžice ghí
  • 30 g masla
  • Strúčik cesnaku
  • Hrsť koriandra

Postup

  • Najprv si vytvoríme kvások
  • Zmiešame droždie, teplú vodu a cukor, to všetko zmiešame v miske, zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kvások vzísť
  • Medzitým si ušľaháme mlieko s vajcom
  • Múku si preosejeme do väčšej misy a pridáme soľ
  • Do múky pridáme kvások a cesto zapracujeme a vytvoríme guľu
  • Misu zakryjeme utierkou a necháme aspoň hodinu kysnúť
  • Nakysnuté cesto na pomúčenej ploche rozdelíme na šesť kusov az nich vytvoríme guličky
  • Ľahko ich pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme na 15 minút odpočinúť
  • Potom z každej guličky vyvaľkáme placky
  • Na panvici si zohrejeme veľmi tenkú vrstvu oleja na vysokú teplotu
  • Začneme jednotlivo smažiť naan placky, z každej strany minútu
  • Povrch by mal byť zlatistý a mali by sa tvoriť bublinky
  • Placky otočíme a znova minútu vyprážame
  • Čerstvo upečený naan potrieme rozpusteným maslom a posypeme koriandrom
Pravý indický mäkký chlieb.
Zdroj: biancazapatka.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.