Skip to content
Čo budeme potrebovať
- 4 g sypkého droždia
- 125 ml teplej vody
- 15 cukru kryštál
- 30 g plnotučného mlieka
- Vajcia (rozšľahané)
- Lyžička soli
- 270 g hladkej múky
- 2 lyžice ghí
- 30 g masla
- Strúčik cesnaku
- Hrsť koriandra
Postup
- Najprv si vytvoríme kvások
- Zmiešame droždie, teplú vodu a cukor, to všetko zmiešame v miske, zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kvások vzísť
- Medzitým si ušľaháme mlieko s vajcom
- Múku si preosejeme do väčšej misy a pridáme soľ
- Do múky pridáme kvások a cesto zapracujeme a vytvoríme guľu
- Misu zakryjeme utierkou a necháme aspoň hodinu kysnúť
- Nakysnuté cesto na pomúčenej ploche rozdelíme na šesť kusov az nich vytvoríme guličky
- Ľahko ich pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme na 15 minút odpočinúť
- Potom z každej guličky vyvaľkáme placky
- Na panvici si zohrejeme veľmi tenkú vrstvu oleja na vysokú teplotu
- Začneme jednotlivo smažiť naan placky, z každej strany minútu
- Povrch by mal byť zlatistý a mali by sa tvoriť bublinky
- Placky otočíme a znova minútu vyprážame
- Čerstvo upečený naan potrieme rozpusteným maslom a posypeme koriandrom