Ako pripraviť papadum

Ako pripraviť papadum

Recepty na papadum, sa ako väčšina receptov líšia podľa oblasti a domácnosti, kde sú varené. Najčastejšie sa vyrába z šošovkovej múky; cícerovej múky av nejakých oblastiach aj zo zemiakov.

Čo budeme potrebovať

  • 2 šálky cícerovej múky
  • Olej
  • ¼ šálky vody
  • Lyžička soli
  • Lyžička celej rasce
  • ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia (voliteľne)

Postup

  • Rúru si rozohrejeme na najnižšiu možnú teplotu
  • Všetky ingrediencie si vo veľkej mise zmiešame a miesime, kým nevznikne lepivé cesto
  • Cesto vyklopíme na ľahko pomúčenú plochu a miesime, kým nie je hladké
  • Keď je cesto dobre prepracované, tak ho vyvaľkáme
  • Cesto musí byť veľmi tenké, ale pozor, aby sa netrhalo
  • Z cesta si vykrajujeme pomocou vykrajovača kolieska
  • Vykrájané kolieska rozložíme na plech, vložíme do rúry, aby uschli
  • Na panvici si zohrejeme olej na stredne vysokú teplotu
  • Keď je olej rozohriaty, začneme doň opatrne vkladať vysušené kolieska papaduma
  • Cesto sa začne nafukovať a bude vyzerať ako pľuzgier
  • Buďte pripravení cesto otočiť na druhú stranu a po ďalších 30-45 sekundách zložiť z oleja
  • Papadumy naukladáme na tanier vyložený papierovou utierkou, aby odkvapkali od prebytočného oleja
Originálne indické papadumy ako skvelá príloha.
Zdroj: sandhyahariharan.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.