Recepty na papadum, sa ako väčšina receptov líšia podľa oblasti a domácnosti, kde sú varené. Najčastejšie sa vyrába z šošovkovej múky; cícerovej múky av nejakých oblastiach aj zo zemiakov.
Čo budeme potrebovať
- 2 šálky cícerovej múky
- Olej
- ¼ šálky vody
- Lyžička soli
- Lyžička celej rasce
- ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia (voliteľne)
Postup
- Rúru si rozohrejeme na najnižšiu možnú teplotu
- Všetky ingrediencie si vo veľkej mise zmiešame a miesime, kým nevznikne lepivé cesto
- Cesto vyklopíme na ľahko pomúčenú plochu a miesime, kým nie je hladké
- Keď je cesto dobre prepracované, tak ho vyvaľkáme
- Cesto musí byť veľmi tenké, ale pozor, aby sa netrhalo
- Z cesta si vykrajujeme pomocou vykrajovača kolieska
- Vykrájané kolieska rozložíme na plech, vložíme do rúry, aby uschli
- Na panvici si zohrejeme olej na stredne vysokú teplotu
- Keď je olej rozohriaty, začneme doň opatrne vkladať vysušené kolieska papaduma
- Cesto sa začne nafukovať a bude vyzerať ako pľuzgier
- Buďte pripravení cesto otočiť na druhú stranu a po ďalších 30-45 sekundách zložiť z oleja
- Papadumy naukladáme na tanier vyložený papierovou utierkou, aby odkvapkali od prebytočného oleja