Milánske špagety s mletým mäsom

Milánske špagety s mletým mäsom

Vždy je dobré mať po ruke základný a jednoduchý recept na tradičnú omáčku na špagety, ktorá skvele chutí, a to pri akejkoľvek príležitosti. Vychutnajte si veľmi pomaly a poctivo varenú omáčku z paradajok, ktorá robí tento recept tým pravým orechovým.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 lyžice olivového oleja
  2. 400 g hovädzieho mletého mäsa
  3. Cibuľa (nakrájaná na kocky)
  4. 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  5. 100 g nastrúhanej mrkvy
  6. 800 g konzervovaných nakrájaných paradajok
  7. 400 ml vývaru
  8. 400 g špaget
  9. Soľ
  10. Korenie

Postup

  1. Na platni si na strednú teplotu zahrejeme veľký hrniec
  2. Pridáme lyžicu olivového oleja
  3. Keď sa olej ohreje, pridáme mleté ​​hovädzie mäso a štipku soli a korenia
  4. Mleté mäso varíme na stredne vysokej teplote, kým nezhnedne
  5. Akonáhle zhnedne, preložíme ho do misky a dáme bokom
  6. Do rovnakého hrnca pridáme ďalšiu lyžicu oleja do hrnca a znížime teplotu
  7. Pridáme cibuľu a štipku soli a zľahka ju opekáme, približne 5–6 minút, kým nezmäkne a nezosklovatí
  8. Vhodíme cesnak a varíme ďalšie 2 minúty
  9. Pridáme nastrúhanú mrkvu a potom do hrnca vhodíme späť mleté ​​mäso, spoločne so šťavou, ktorú uvoľnilo
  10. Pridáme paradajky a dobre premiešame
  11. Nakoniec všetko zalejeme vývarom a privedieme do varu
  12. Akonáhle sa omáčka začne variť, teplotu znížime a pokračujeme vo varení ďalších 45 minút, a pokiaľ nie je omáčka hustá
  13. Omáčku ochutnáme a podľa potreby dochutíme
  14. Špagety si uvaríme vo veľkom hrnci s osolenou vodou podľa návodu na obale
  15. Akonáhle sú špagety uvarené, scedíme ich a pridáme do panvice s bolonskou omáčkou
  16. Všetko spoločne premiešame, aby sa cestoviny úplne obalili, a podávame
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a zeleninu, posypané syrom.
Zdroj: aheadofthyme.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.