Špagety so syrovo mäsovými guľami

Špagety so syrovo mäsovými guľami

Tento recept na špagety po milánsku sa stane jedným z vašich najobľúbenejších vôbec! A to nielen kvôli jeho lahodnej chuti, ale aj vďaka cenovej dostupnosti, časovej (ne)náročnosti a hlavne tí najmenší stravníci ho budú priam milovať!

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g mletého bravčového mäsa
  2. Vajcia (ľahko rozšľahané)
  3. 500 g nastrúhaného tvrdého syra (napr. Eidam)
  4. Cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  5. 30 g nasekanej bazalky
  6. Lyžica olivového oleja
  7. 600 ml konzervovaných paradajok s bazalkou a cibuľou
  8. 400 g špaget
  9. Bazalka (na ozdobu)

Postup

  1. Vo veľkej mise si zmiešame mleté ​​mäso, vajcia, syr, cibuľu a bazalku
  2. Okoreníme čiernym korením a soľou a vyvaľkáme guličky
  3. Na nepriľnavej panvici rozohrejeme olej
  4. Vložíme polovicu mäsových guličiek a zo všetkých strán ich opekáme približne 4–5 minút
  5. Opakujeme aj s druhou polovicou guličiek
  6. Všetky mäsové guličky vrátime do panvice a prilejeme ochutenou paradajkovou omáčkou
  7. Panvicu prikryjeme a varíme na strednú teplotu 20 minút, kým sa neprehreje
  8. Špagety uvaríme vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou podľa návodu na obale
  9. Scedíme a rozdelíme do servírovacích misiek
  10. Prelejeme ich hotovú milánskou omáčkou spoločne s guličkami a ozdobíme lístkami bazalky
Bolonské špagety s mäsovými guľami zo syra a hovädzieho mäsa.
Zdroj: s-kueche.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.