Tento recept s omáčkou z červeného vína a šampiňónov svojou chuťou pripomína sladkú marmeládu, ktorá sa vám priamo rozplynie na jazyku. Je to veľmi ľahký nápad na rýchlu večeru, ktorý vyžaduje iba osem základných surovín a vaše obľúbené cestoviny!
Čo budeme potrebovať
- 500 gramov mletého hovädzieho mäsa
- 300 gramov húb (nakrájaných na plátky)
- Cibuľa (nadrobno nakrájaná)
- Červená paprika
- 2-3 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- Lyžica sušených talianskych byliniek
- 60 ml červeného vína (ľubovoľného)
- 600 ml drvených paradajok
- Olivový olej
- Soľ
- Korenie
- 500 g špaget
Postup
- Nakrájame si huby, červenú papriku a cibuľu
- Cesnak olúpeme a prelisujeme, poprípade nakrájame na veľmi drobné kúsky
- Na sporáku si rozpálime veľkú panvicu a pridáme 2 lyžice olivového oleja
- Vhodíme cibuľu a červenú papriku
- Varíme 2-3 minúty, kým zelenina nezmäkne
- Pridáme mleté mäso, cesnak a bylinkovú zmes
- Pokračujeme vo varení ďalšie 2-3 minúty, kým mleté mäso nezhnedne
- Nakoniec pridáme nakrájané huby a znova varíme 2-3 minúty, kým huby nezmäknú
- Akonáhle je všetko takmer uvarené, zmes v panvici zalejeme červeným vínom a necháme 1-2 minúty prebublávať na vysokú teplotu
- Potom vlejeme drvené paradajky a všetko dôkladne premiešame
- Znížime teplotu, aby sa omáčka len mierne varila
- Takto necháme omáčku 10–15 minút, za občasného miešania variť
- Omáčka trochu zhustne – pokiaľ bude príliš hustá, pridáme trochu vody
- Podľa chuti dochutíme soľou a korením
- Zatiaľ čo sa omáčka varí, uvaríme si cestoviny
- Cestoviny dáme variť do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme ich podľa návodu, pokiaľ nie sú dobré na skus
- Špagety scedíme a vmiešame ich do hotovej omáčky
- Ihneď servírujeme