Kto hovorí, že tento recept s cestovinami musí pripravovať len a iba z mletého mäsa? Tento super rýchly a super jednoduchý postup na tento taliansky pokrm vás presvedčí o tom, že je možné ho pripraviť aj so šťavnatým kuracím mäsom.
Čo budeme potrebovať
- Lyžica olivového oleja
- Cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 100 g slaniny (nakrájané na kocky)
- 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- 500 g kuracích stehien
- 400 g nakrájaných paradajok v konzerve
- 200 ml kuracieho vývaru
- 2 bobkové listy (voliteľne)
- Vetvička tymiánu (voliteľne)
- Soľ
- Korenie
Postup
- Do veľkého hrnca pridáme olej a na kocky nakrájanú cibuľu
- Hrniec prikryjeme pokrievkou a na nízku teplotu, za občasného miešania začneme variť, aby cibuľa zmäkla
- Zvýšime teplotu a pridáme slaninu
- Smažíme 2 minúty za pravidelného miešania, kým slanina a cibuľa ľahko nezhnednú
- Teplotu znížime a pridáme cesnak
- Cesnak za občasného miešania minútu vyprážame
- Pridáme kura, paradajky, vývar a bylinky
- Podľa chuti osolíme a okoreníme a prikryjeme pokrievkou
- Zmes privedieme do varu
- Akonáhle sa začne omáčka variť, stlmíme teplotu a pokračujeme vo varení ďalších 20 minút bez pokrievky, pokiaľ kura nezmäkne a omáčka sa nezredukuje
- Kurča potom vyberieme a naporciujeme
- Vrátime ho do omáčky a pokračujeme vo varení ďalších 5-10 minút
- Medzitým si pripravíme cestoviny podľa návodu na obale
- Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a pridáme do omáčky
- Všetko spoločne dôkladne premiešame a cestoviny podávame posypané parmezánom