Milánske špagety s kuracím mäsom

Milánske špagety s kuracím mäsom

Kto hovorí, že tento recept s cestovinami musí pripravovať len a iba z mletého mäsa? Tento super rýchly a super jednoduchý postup na tento taliansky pokrm vás presvedčí o tom, že je možné ho pripraviť aj so šťavnatým kuracím mäsom.

Čo budeme potrebovať

  1. Lyžica olivového oleja
  2. Cibuľa (nakrájaná na kocky)
  3. 100 g slaniny (nakrájané na kocky)
  4. 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
  5. 500 g kuracích stehien
  6. 400 g nakrájaných paradajok v konzerve
  7. 200 ml kuracieho vývaru
  8. 2 bobkové listy (voliteľne)
  9. Vetvička tymiánu (voliteľne)
  10. Soľ
  11. Korenie

Postup

  1. Do veľkého hrnca pridáme olej a na kocky nakrájanú cibuľu
  2. Hrniec prikryjeme pokrievkou a na nízku teplotu, za občasného miešania začneme variť, aby cibuľa zmäkla
  3. Zvýšime teplotu a pridáme slaninu
  4. Smažíme 2 minúty za pravidelného miešania, kým slanina a cibuľa ľahko nezhnednú
  5. Teplotu znížime a pridáme cesnak
  6. Cesnak za občasného miešania minútu vyprážame
  7. Pridáme kura, paradajky, vývar a bylinky
  8. Podľa chuti osolíme a okoreníme a prikryjeme pokrievkou
  9. Zmes privedieme do varu
  10. Akonáhle sa začne omáčka variť, stlmíme teplotu a pokračujeme vo varení ďalších 20 minút bez pokrievky, pokiaľ kura nezmäkne a omáčka sa nezredukuje
  11. Kurča potom vyberieme a naporciujeme
  12. Vrátime ho do omáčky a pokračujeme vo varení ďalších 5-10 minút
  13. Medzitým si pripravíme cestoviny podľa návodu na obale
  14. Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a pridáme do omáčky
  15. Všetko spoločne dôkladne premiešame a cestoviny podávame posypané parmezánom
Bolonské špagety s paradajkovou omáčkou s talianskymi bylinkami a kuracím mäsom.
Zdroj: cookingforkeeps.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.