Recept na milánske špagety, tak trochu inak. Nebojte sa vychutnať si túto výbornú bezmäsú variantu talianskych cestovín! Že v recepte chýba mäso, vďaka vyváženej chuti korenia a pestrej kombinácii zeleniny ani nespoznáte!
Čo budeme potrebovať
- 200 ml vriacej vody
- 140 g sušených hríbikov
- Lyžica oleja
- 180 g nakrájanej cibule
- 100 g jemne nakrájanej mrkvy
- 80 g jemne nakrájaného zeleru
- 230 g jemne nasekaných šampiňónov
- 6 strúčikov cesnaku prelisovaných
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- Lyžička sušeného oregana
- ¾ lyžičky soli
- Lyžička červenej papriky
- 250 ml paradajkovej omáčky
- 340 lúpané maslové tekvice
- 120 g celozrnných špaget
- 40 g jemne nasekaných vlašských orechov (opražených)
- 30 g nastrúhaného parmezánu
Postup
- Hríbiky v malej miske zalejeme vriacou vodou a necháme ich asi 15 minút odstáť
- Hríbiky vyberieme a nadrobno ich nakrájame a znovu ich vrátime do vody
- Medzitým si rozpálime veľkú panvicu na strednú teplotu
- Pridáme olej
- Keď je olej prehriaty, pridáme cibuľu, mrkvu a zeler
- Za občasného miešania varíme asi 5 minút
- Pridáme šampiňóny a cesnak a pokračujeme ďalších 6 minút vo varení, kým sa tekutina z húb neodparí
- Pridáme hovädzie mäso a za občasného miešania varíme ďalšie 3 minúty
- Vmiešame paradajkový pretlak a varíme ďalšiu minútu
- Do panvice vhodíme hríbiky vrátane vody, oregano, soľ, korenie a paradajkovú omáčku
- Celú zmes v panvici privedieme do varu
- Potom znížime teplotu a pokračujeme vo varení na odrytej panvici ďalších 12 minút, kým omáčka nezhustne
- Pomocou škrabky z maslovej tekvice vytvoríme rezance a dáme ich bokom
- Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale
- V posledných 2 minútach varenia vhodíme do hrnca so špagetami rezance z maslovej tekvice
- Scedíme a dáme bokom
- Do omáčky vmiešame vlašské orechy do omáčky
- Cestoviny naložíme na tanier, pridáme bolonskú omáčku a posypeme syrom