Bezmäsé špagety so zeleninou

Bezmäsé špagety so zeleninou

Recept na milánske špagety, tak trochu inak. Nebojte sa vychutnať si túto výbornú bezmäsú variantu talianskych cestovín! Že v recepte chýba mäso, vďaka vyváženej chuti korenia a pestrej kombinácii zeleniny ani nespoznáte!

Čo budeme potrebovať

  1. 200 ml vriacej vody
  2. 140 g sušených hríbikov
  3. Lyžica oleja
  4. 180 g nakrájanej cibule
  5. 100 g jemne nakrájanej mrkvy
  6. 80 g jemne nakrájaného zeleru
  7. 230 g jemne nasekaných šampiňónov
  8. 6 strúčikov cesnaku prelisovaných
  9. 3 lyžice paradajkového pretlaku
  10. Lyžička sušeného oregana
  11. ¾ lyžičky soli
  12. Lyžička červenej papriky
  13. 250 ml paradajkovej omáčky
  14. 340 lúpané maslové tekvice
  15. 120 g celozrnných špaget
  16. 40 g jemne nasekaných vlašských orechov (opražených)
  17. 30 g nastrúhaného parmezánu

Postup

  1. Hríbiky v malej miske zalejeme vriacou vodou a necháme ich asi 15 minút odstáť
  2. Hríbiky vyberieme a nadrobno ich nakrájame a znovu ich vrátime do vody
  3. Medzitým si rozpálime veľkú panvicu na strednú teplotu
  4. Pridáme olej
  5. Keď je olej prehriaty, pridáme cibuľu, mrkvu a zeler
  6. Za občasného miešania varíme asi 5 minút
  7. Pridáme šampiňóny a cesnak a pokračujeme ďalších 6 minút vo varení, kým sa tekutina z húb neodparí
  8. Pridáme hovädzie mäso a za občasného miešania varíme ďalšie 3 minúty
  9. Vmiešame paradajkový pretlak a varíme ďalšiu minútu
  10. Do panvice vhodíme hríbiky vrátane vody, oregano, soľ, korenie a paradajkovú omáčku
  11. Celú zmes v panvici privedieme do varu
  12. Potom znížime teplotu a pokračujeme vo varení na odrytej panvici ďalších 12 minút, kým omáčka nezhustne
  13. Pomocou škrabky z maslovej tekvice vytvoríme rezance a dáme ich bokom
  14. Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale
  15. V posledných 2 minútach varenia vhodíme do hrnca so špagetami rezance z maslovej tekvice
  16. Scedíme a dáme bokom
  17. Do omáčky vmiešame vlašské orechy do omáčky
  18. Cestoviny naložíme na tanier, pridáme bolonskú omáčku a posypeme syrom
Bolonské špagety bez mäsa a len horou zeleniny, s tekvicovými špagetami.
Zdroj: keepingitsimpleblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.