Tento domáci recept je naozaj jednoduchý a lahodný. Výsledkom je perfektný recept na domáce Baileys s perfektnou na chuťou a textúrou!
Čo budeme potrebovať
- 480 ml hustej smotany na šľahanie
- Lyžičku kakaa
- 250 ml írskej whisky
- Lyžička instantnej kávy
- 180 g medu
- Lyžičku vanilkového extraktu
Postup
- V hrnci zmiešame smotanu s instantnou kávou, kakaovým práškom a vanilkou
- Smotanu si zahrejeme na strednú teplotu
- Podľa potreby regulujeme teplotu, aby sa smotana na tejto teplote mohla zahrievať po dobu 20 minút za častého miešania, kým sa nezačne variť
- Farba krému bude, vďaka kakau a káve tmavnúť
- Po 20 minútach zahrievania a varenia smotanu stiahnite z platne
- Smotanu precedíme cez jemné sitko
- Do scedené smotany vmiešame med
- Potom vmiešame írsku whisky
- Írsky krém občas zamiešame, ale inak krém necháme nezakrytý chladnúť na kuchynskej linke
- Po vychladnutí Baileys prelejeme do uzavretej nádoby
- V chladničke írsky krém uchovávame, kým ho nebudete chcieť konzumovať
Domáci írsky krémový likér by mal byť spotrebovaný do 2 mesiacov. Pokiaľ ho dovtedy nepoužijete, odporúčame ho zmraziť a vyrobiť si chutnú domácu zmrzlinu. Takto vydrží o niečo dlhšie a vy si tento recept na domáci Baileys môžete o niečo dlhšie vychutnať!