Írsky krém bez kondenzovaného mlieka

Írsky krém bez kondenzovaného mlieka

Tento domáci recept je naozaj jednoduchý a lahodný. Výsledkom je perfektný recept na domáce Baileys s perfektnou na chuťou a textúrou!

Čo budeme potrebovať

  1. 480 ml hustej smotany na šľahanie
  2. Lyžičku kakaa
  3. 250 ml írskej whisky
  4. Lyžička instantnej kávy
  5. 180 g medu
  6. Lyžičku vanilkového extraktu

Postup

  1. V hrnci zmiešame smotanu s instantnou kávou, kakaovým práškom a vanilkou
  2. Smotanu si zahrejeme na strednú teplotu
  3. Podľa potreby regulujeme teplotu, aby sa smotana na tejto teplote mohla zahrievať po dobu 20 minút za častého miešania, kým sa nezačne variť
  4. Farba krému bude, vďaka kakau a káve tmavnúť
  5. Po 20 minútach zahrievania a varenia smotanu stiahnite z platne
  6. Smotanu precedíme cez jemné sitko
  7. Do scedené smotany vmiešame med
  8. Potom vmiešame írsku whisky
  9. Írsky krém občas zamiešame, ale inak krém necháme nezakrytý chladnúť na kuchynskej linke
  10. Po vychladnutí Baileys prelejeme do uzavretej nádoby
  11. V chladničke írsky krém uchovávame, kým ho nebudete chcieť konzumovať

Domáci írsky krémový likér by mal byť spotrebovaný do 2 mesiacov. Pokiaľ ho dovtedy nepoužijete, odporúčame ho zmraziť a vyrobiť si chutnú domácu zmrzlinu. Takto vydrží o niečo dlhšie a vy si tento recept na domáci Baileys môžete o niečo dlhšie vychutnať!

Írsky likér bez salka z kokosového mlieka a medu.
Zdroj: thecookierookie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.