Nemliečne Baileys

Nemliečne Baileys

Výroba domáceho kondenzovaného mlieka je veľmi jednoduchá, takže sa prosím nebojte a pustite sa do výroby vlastného salka pomocou tohto jednoduchého receptu a postupu s dvoma ingredienciami.

Čo budeme potrebovať

  1. 400 ml kokosového mlieka
  2. 250 ml whisky
  3. 200 g práškového cukru
  4. 250 ml sójového mlieka
  5. 250 ml sójovej smotany
  6. 2 lyžice čokoládového sirupu
  7. Lyžica vanilkového extraktu
  8. Lyžica instantnej kávy

Postup

  1. Na výrobu domáceho kondenzovaného mlieka, kokosové mlieko v konzerve vlejeme do veľkého hrnca
  2. Pridáme 200 g práškového cukru a miešame, aby sa všetko spojilo
  3. Zapneme si platňu na najvyššiu teplotu a miešajte, kým sa všetky kokosové hrudky nerozpustia
  4. Potom zmes necháme 20 minút variť
  5. Občas premiešame, kým sa tekutina nezredukuje
  6. Po 20 minútach zložíme hrniec z platne a prelejeme jeho obsah do čistej misky a postavíme ju na chladnejšie miesto, aby kondenzované mlieko vychladlo
  7. Na výrobu írskeho krému si v malej miske zmiešame čokoládu, vanilkovú esenciu a instantnú kávu, trochu teplej vody a miešajte, kým sa káva nerozpustí
  8. Potom túto zmes pridáme a zvyšné prísady do mixéra
  9. Do mixéra pridáme vychladené kondenzované „mlieko“ a opäť všetko premiešame
  10. Írsky likér nalejeme do nádoby s objemom 1 l
  11. Domáci Baileys vložíme do chladničky a vychladnutý írsky krém môžeme podávať na ľade
Domáci írsky krém bez mlieka, zo sójového a kokosového mlieka.
Zdroj: juliebruun.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.