Pečené vajcia v žemli

Pečené vajcia v žemli

Tieto vajíčka pečené v rúre v žemľách či chlebových hrčkach so syrom, bylinkami a paradajkami sú jednoduché na prípravu, efektné a navyše vynikajúce. Skvelý spôsob, ako servírovať klasické vajíčka s pečivom trochu inak. Užite si to!

Ingrediencie

  • 4 žemle, chlebové hrčky alebo hrčky na hamburgery, s odkrojeným vrškom a vydlabaným vnútrom
  • 1/2 šálky strúhanej goudy
  • 4 veľké vajcia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1 polievková lyžica lístkov čerstvého tymiánu
  • 1/4 šálky cherry paradajok, nakrájaných na polovice

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  2. Vyberte vnútro pečiva tak, aby si žemle či hrčky zachovali svoju štruktúru a pritom sa do nich zmestilo vajíčko.
  3. Nasypte polovicu syra rovnomerne naspodku hrčiek.
  4. Mala by to byť malá vrstva, ktorá pokryje spodky pečiva.
  5. Vajcia rozklepnite jedno po druhom do misky a do každej hrčky opatrne nalejte jedno vajce.
  6. Vajcia ochuťte soľou, čiernym korením, čerstvým tymiánom a navrch posypte paradajkami.
  7. Vajcia pečte 20-25 minút, kým bielok nestuhne.
  8. Pre tvrdý žĺtok prepnite rúru na gril.
  9. Žemle takto pečte 1–2 minúty.
  10. Vajcia posypte zvyšným syrom a vložte späť do rúry na 2–3 minúty, kým sa syr nerozpustí.
  11. Dobrú chuť!
Vajíčka pečené v rúre v chlebových hrčkach so syrom, bylinkami a paradajkami, servírované na obrúsku s čerstvými cherry paradajkami a vetvičkami tymiánu.
www.twopurplefigs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.