Tieto vajíčka pečené v rúre v žemľách či chlebových hrčkach so syrom, bylinkami a paradajkami sú jednoduché na prípravu, efektné a navyše vynikajúce. Skvelý spôsob, ako servírovať klasické vajíčka s pečivom trochu inak. Užite si to!
Ingrediencie
- 4 žemle, chlebové hrčky alebo hrčky na hamburgery, s odkrojeným vrškom a vydlabaným vnútrom
- 1/2 šálky strúhanej goudy
- 4 veľké vajcia
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 1 polievková lyžica lístkov čerstvého tymiánu
- 1/4 šálky cherry paradajok, nakrájaných na polovice
Postup
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
- Vyberte vnútro pečiva tak, aby si žemle či hrčky zachovali svoju štruktúru a pritom sa do nich zmestilo vajíčko.
- Nasypte polovicu syra rovnomerne naspodku hrčiek.
- Mala by to byť malá vrstva, ktorá pokryje spodky pečiva.
- Vajcia rozklepnite jedno po druhom do misky a do každej hrčky opatrne nalejte jedno vajce.
- Vajcia ochuťte soľou, čiernym korením, čerstvým tymiánom a navrch posypte paradajkami.
- Vajcia pečte 20-25 minút, kým bielok nestuhne.
- Pre tvrdý žĺtok prepnite rúru na gril.
- Žemle takto pečte 1–2 minúty.
- Vajcia posypte zvyšným syrom a vložte späť do rúry na 2–3 minúty, kým sa syr nerozpustí.
- Dobrú chuť!