Krehká pečená cuketa, nádherne sa roztekajúca mozzarella, pálivé Tabasco a vajcia dohromady vytvára bohatý a lahodný pokrm, ktorý by nemal chýbať na vašom stole!
Ingrediencie
- 2 malé cukety, orezané a nakrájané na 0,5 cm hrubé kolieska
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- morská soľ
- 2 lyžičky Tabasca
- 4 vajcia
- 2/3 šálky nakrájané čerstvé mozzarelly
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Pripravte si plech na pečenie s okrajom a dve oválne zapekacie misky vhodné do rúry.
- Stredne veľkú panvicu dajte na stredný plameň.
- Pridajte 1 lyžicu olivového oleja a asi polovicu cuketových koliesok (cuketa sa nebude dobre restovať, pokiaľ bude panvica preplnená, takže je najlepšie ju opekať po dávkach); posypte štipkou morskej soli.
- Restujte, kým nie je každá strana cukety dozlatista, asi 3 minúty z každej strany.
- Opakujte so zvyšnými cuketami.
- Rozdeľte cuketu na 2 porcie a naskladajte ju na dno a pozdĺž okrajov zapekacích misiek.
- Každú zapecaciu misku pokvapkajte lyžicou Tabasca a do každej pridajte 2 vajcia.
- Vajcia posypte morskou soľou.
- Zapekacie misky položte na plech s okrajom a vložte do rúry.
- Pečte 9 minút, vyberte z rúry a rozdeľte mozzarellu medzi obe misky, pričom ju naukladajte okolo vajec.
- Vráťte do rúry a pečte, kým bielky nestuhnú – ešte 3 – 6 minút.
- Vyberte z rúry, posypte čiernym korením podľa chuti a ihneď podávajte.