Ochutnajte tento pokrm, ktorý vás počas chladných dní krásne zahreje a je skvelý ako perfektný obed či večera pre celú rodinu!
Ingrediencie
- 2 veľké alebo 3 stredné póry, iba biele časti
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- čerstvo mleté čierne korenie
- 1/2 lyžičky papriky
- olivový olej v spreji
- 8 kúskov (cca 1,2 kg) kuracích stehien s kosťou a bez kože, nakrájaných
- 1 lyžica masla
- 230 g šampiňónov, nakrájaných na štvrtky
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 hrnček kuracieho vývaru
- 3 lyžice sherry
Postup
- Pór dobre opláchnite a oddeľte jednotlivé vrstvy, aby ste sa uistili, že v ňom nie sú žiadne nečistoty.
- Nakrájajte na polmesiaca hrubé asi 0,5 cm.
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
- Zmiešajte dohromady 1 a 1/4 lyžičky soli, 1/4 lyžičky korenia a papriku a okoreňte všetky strany kurčaťa.
- Rozpáľte veľký hrniec (alebo panvicu) vhodný do rúry na vysokom plameni.
- Až bude hrniec rozpálený, pridajte olivový olej a opekajte kura po dávkach zo všetkých strán, asi 5 minút z každej strany, podľa potreby upravte teplotu.
- Odstavte a opakujte so zvyšným kuracím mäsom.
- Dajte bokom.
- Znížte plameň na stredne nízky a pridajte maslo.
- Keď maslo začne peniť, pridajte pór a restujte za stáleho miešania do zmäknutia asi 6 až 8 minút.
- Pridajte šampiňóny, 1/4 lyžičky soli, premiešajte a varte prikryté 5 minút.
- Miešajte, kým nepustí šťavu.
- Prisypte múku, vmiešajte kurací vývar a sherry a 2 až 3 minúty poduste.
- Vráťte kurča do hrnca, nalejte naň omáčku zo šampiňónov a cherry a pečte v rúre zakrytej 40 až 50 minút, kým nebude mäso prepečené a mäkké.
- Dobrú chuť!
Máme pre vás aj ďalších 6 najlepších receptov na stehná z kuracieho mäsa , ktorým nebude môcť odolať. Vyskúšajte!