Mäsové guličky bun cha

Mäsové guličky bun cha

Recept na buncha s masovými guličkami si zamilujete. Klasický vietnamský pokrm Bun Cha , ktorý sa skladá z grilovaných bravčových mäsových guličiek podávaných s čerstvými bylinkami a rezancami.

Ingrediencie na bravčové gule

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 lyžica rybej omáčky
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1/4 lyžičky mletého korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica tekutého medu
  • 2-3 jarné cibuľky nakrájané najemno
  • 1-2 vetvičky koriandra nasekané nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno

Ingrediencie na omáčku

  • 2 lyžice práškového cukru
  • šťava z 1 citróna
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 4-6 lyžíc vody
  • 1 nasekaný strúčik cesnaku
  • 1 nasekaná chilli paprička (podľa chuti)

Ostatné ingrediencie

  • 300 g ryžových rezancov
  • 1-2 malé mrkvy, nastrúhané najemno
  • šalátová uhorka nakrájaná na tenké tyčinky
  • fazuľové klíčky
  • mäta
  • koriander
  • bazalka

Postup

  • Vo veľkej mise zmiešajte mleté ​​bravčové mäso, rybiu omáčku, cukor, soľ, korenie, med, jarnú cibuľku, koriander a cesnak.
  • Zmes dajte na 30-60 minút do chladničky, aby sa rozvinuli chute a zmes stuhla.
  • Z bravčovej zmesi vytvarujte malé fašírky s veľkosťou golfovej loptičky a potom ich ľahko sploštite.
  • Rozpáľte veľkú panvicu s trochou rastlinného oleja a osmažte fašírky, kým nezozlátnu a neskaramelizujú.
  • Potom v strednej miske rozmiešajte cukor v citrónovej šťave.
  • Pridajte rybiu omáčku, vodu, cesnak a chilli. Miešajte, kým sa nespojí a odstavte asi na 10-15 minút.
  • Rezance pripravte podľa návodu na obale.
  • Na dno misky alebo taniera položte trochu šalátu a zeleniny, na šalát položte hrsť rezancov. Navrch položte niekoľko mäsových guličiek a ozdobte trochou byliniek.
  • Nakoniec všetko pokvapkajte vietnamskou omáčkou a premiešajte.
Mäsové gule s ryžovými rezancami, zeleninou a pikantnou omáčkou.
Zdroj: eatlittlebird.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.