Vyskúšajte aj tento recept na vietnamský bun cha s kuracím mäsom. Pokiaľ chcete odľahčenú verziu, je tento recept tým pravým. Recept je na 2 porcie.
Ingrediencie
- 300 g mletého kuracieho mäsa
- 1 menšia šalotka
- strúčik cesnaku
- 1 ks limetky
- chilli pasta (voliteľne)
- 1 lyžica rybej omáčky
- koriander
- mäta
- 100 g mrkvy na rezančeky
- 1/2 šalátové uhorky na kolieska
- 2 lyžičky cukru
- olej
- ryžové rezance
Postup
- Šalotku olúpte a nastrúhajte. Rovnako tak nastrúhajte cesnak. Lístky mäty nasekajte nadrobno. Uhorku nakrájajte na kolieska. Limetku olúpte a odšťavnite.
- V miske zmiešajte mleté kuracie mäso, šalotku, cesnak, nasekanú mätu, limetkovú kôru a polovicu rybej omáčky. Dochuťte čiernym korením. Túto zmes rozdeľte na 8 rovnakých dielikov, ktoré vyvaľkajte do guličiek a potom rozvaľkajte na placky.
- Na panvici rozohrejte olej a osmažte kuracie placky dozlatista po dobu asi 2-3 minúty z každej strany.
- Medzitým v inej mise zmiešajte zvyšok rybej omáčky, limetkovú šťavu, čili cesnakovú pastu a 2 lyžičky cukru. Polovicu zmesi dajte bokom a do druhej polovice zamiešajte mrkvu a uhorku.
- Vo veľkej mise zalejte rezance vriacou vodou podľa návodu na obale. Potom sceďte a prepláchnite.
- Koriander nasekajte nahrubo.
- Do misiek alebo hlbokých tanierov rozdeľte rezance, kuracie placky a zmes šalátu z mrkvy a uhorky. Ozdobte mätou a koriandrom. Podávajte s pripravenou omáčkou v mištičke.