Kuracie bun cha

Kuracie bun cha

Vyskúšajte aj tento recept na vietnamský bun cha s kuracím mäsom. Pokiaľ chcete odľahčenú verziu, je tento recept tým pravým. Recept je na 2 porcie.

Ingrediencie

  • 300 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 menšia šalotka
  • strúčik cesnaku
  • 1 ks limetky
  • chilli pasta (voliteľne)
  • 1 lyžica rybej omáčky
  • koriander
  • mäta
  • 100 g mrkvy na rezančeky
  • 1/2 šalátové uhorky na kolieska
  • 2 lyžičky cukru
  • olej
  • ryžové rezance

Postup

  • Šalotku olúpte a nastrúhajte. Rovnako tak nastrúhajte cesnak. Lístky mäty nasekajte nadrobno. Uhorku nakrájajte na kolieska. Limetku olúpte a odšťavnite.
  • V miske zmiešajte mleté ​​kuracie mäso, šalotku, cesnak, nasekanú mätu, limetkovú kôru a polovicu rybej omáčky. Dochuťte čiernym korením. Túto zmes rozdeľte na 8 rovnakých dielikov, ktoré vyvaľkajte do guličiek a potom rozvaľkajte na placky.
  • Na panvici rozohrejte olej a osmažte kuracie placky dozlatista po dobu asi 2-3 minúty z každej strany.
  • Medzitým v inej mise zmiešajte zvyšok rybej omáčky, limetkovú šťavu, čili cesnakovú pastu a 2 lyžičky cukru. Polovicu zmesi dajte bokom a do druhej polovice zamiešajte mrkvu a uhorku.
  • Vo veľkej mise zalejte rezance vriacou vodou podľa návodu na obale. Potom sceďte a prepláchnite.
  • Koriander nasekajte nahrubo.
  • Do misiek alebo hlbokých tanierov rozdeľte rezance, kuracie placky a zmes šalátu z mrkvy a uhorky. Ozdobte mätou a koriandrom. Podávajte s pripravenou omáčkou v mištičke.
Kuracie mäso s ryžovými rezancami a zeleninou.
Zdroj: myfoodbag.co.nz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.