Tofu bun cha

Tofu bun cha

Skúsiť môžete vegánsku alternatívu bun cha s tofu. Vytvorte si lahodné a zdravé jedlo za 30 minút.

Ingrediencie

  • 1 lyžica arašidového oleja
  • tofu nakrájané na obdĺžniky alebo rezančeky
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 lyžica kokosového cukru

Ingrediencie na omáčku

  • 1/4 hrnčeka ryžového octu
  • 3 lyžice limetkovej šťavy
  • 3 lyžice kokosového cukru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry
  • strúčik cesnaku, nastrúhaný
  • 1 až 2 chilli papričky, nakrájané na plátky (voliteľne)
  • lyžice vody

Ostatné ingrediencie

  • balenie ryžových rezancov
  • 2 ks mrkvy
  • 1 veľká paprika (oranžová, žltá alebo červená), nakrájaná na tenké plátky
  • uhorka na plátky
  • arašidy
  • bylinky (mäta, koriander)

Postup

  • Uvarte rezance podľa návodu na obale, prepláchnite studenou vodou a rozdeľte do servírovacích misiek alebo hlbších tanierov.
  • Všetky suroviny na zálievku zmiešajte v malej miske a dajte bokom odležať.
  • Na panvici zohrejte lyžicu arašidového oleja, pridajte kúsky tofu a opekajte dozlatista asi 5-7 minút z oboch strán. Zatiaľ čo sa tofu smaží v miske zmiešajte sójovú omáčku, sezamový olej a cukor.
  • Akonáhle je tofu opečené, nalejte k nemu zmes sójovej omáčky, sezamového oleja a cukru. Nechajte variť asi 1-2 minúty do zhustnutia. Premiešajte, aby sa tofu obalilo omáčkou a skaramelizovalo.
  • Hotové tofu preložte k rezancom do servírovacích tanierov.
  • Nakoniec do misiek pridajte aj na plátky nakrájanú mrkvu, papriku, uhorku, bylinky a arašidy. Každú porciu potom prelejte pripravenou a odležanou omáčkou a podávajte.
Zeleninová zmes s marinovaným tofu a pikantnou zálievkou.
Zdroj: thewanderlustkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.