Skúsiť môžete vegánsku alternatívu bun cha s tofu. Vytvorte si lahodné a zdravé jedlo za 30 minút.
Ingrediencie
- 1 lyžica arašidového oleja
- tofu nakrájané na obdĺžniky alebo rezančeky
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 lyžica kokosového cukru
Ingrediencie na omáčku
- 1/4 hrnčeka ryžového octu
- 3 lyžice limetkovej šťavy
- 3 lyžice kokosového cukru
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry
- strúčik cesnaku, nastrúhaný
- 1 až 2 chilli papričky, nakrájané na plátky (voliteľne)
- lyžice vody
Ostatné ingrediencie
- balenie ryžových rezancov
- 2 ks mrkvy
- 1 veľká paprika (oranžová, žltá alebo červená), nakrájaná na tenké plátky
- uhorka na plátky
- arašidy
- bylinky (mäta, koriander)
Postup
- Uvarte rezance podľa návodu na obale, prepláchnite studenou vodou a rozdeľte do servírovacích misiek alebo hlbších tanierov.
- Všetky suroviny na zálievku zmiešajte v malej miske a dajte bokom odležať.
- Na panvici zohrejte lyžicu arašidového oleja, pridajte kúsky tofu a opekajte dozlatista asi 5-7 minút z oboch strán. Zatiaľ čo sa tofu smaží v miske zmiešajte sójovú omáčku, sezamový olej a cukor.
- Akonáhle je tofu opečené, nalejte k nemu zmes sójovej omáčky, sezamového oleja a cukru. Nechajte variť asi 1-2 minúty do zhustnutia. Premiešajte, aby sa tofu obalilo omáčkou a skaramelizovalo.
- Hotové tofu preložte k rezancom do servírovacích tanierov.
- Nakoniec do misiek pridajte aj na plátky nakrájanú mrkvu, papriku, uhorku, bylinky a arašidy. Každú porciu potom prelejte pripravenou a odležanou omáčkou a podávajte.