Tento recept je tým najlepším spôsobom, ako si uvariť zeleninové rezance! Varenie vrátane prípravy vám zaberie iba 20 minút. Vychutnajte si tieto lahodné zeleninové cestoviny s cesnakom, paradajkami, bazalkou a parmezánom. Sú nízko-sacharidové, keto a vegetariánske!
Čo budeme potrebovať
- 1 kg cukiet
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
- Lyžička chilli prášku
- 350 g paradajky (nakrájané)
- 200 g strúhaného parmezánu
- Hrsť bazalkových lístkov
- Lyžička kukuričného škrobu
- 2 lyžičky studenej vody
- Soľ
Postup
- Na rezance si pripravíme cuketu, ktorú olúpeme a pomocou škrabky na cuketové špagety vytvoríme špirály
- Pokiaľ krájač na cuketové špagety nemáte, nakrájajte jednotlivé plátky špaget na tenké prúžky do dĺžky špaget (nechajte sa inšpirovať videom na konci článku)
- Do veľkej panvice pridáme olivový olej, cesnak a čili korenie
- Sporák zapneme na strednú teplotu
- Keď okolo cesnaku začne bublať olej, pridáme cuketové rezance
- Rezance niekoľkokrát v oleji prehodíme a varíme ako klasické špagety, kým nie sú dobré na skus, a to približne 5-7 minút
- Nenechávame ich variť dlhšie, inak budú kašovité
- Počas varenia ich neprestávame prehadzovať a miešať
- Vmiešame paradajky, bazalku a parmezán
- Varíme ďalšiu minútu
- Pomocou klieští na cestoviny prenesieme cuketové rezance, paradajky a bazalku do servírovacej misky
- Tekutinu, ktorá sa varením uvoľnila, necháme na panvici
- Tekutinu privedieme do varu
- Zmiešame kukuričný škrob a studenú vodu v malej miske a potom všetko vmiešajte do vriacej omáčky na panvici
- Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu, kým tekutina nezhustne na omáčku
- Omáčku ochutnáme a dochutíme soľou
- Omáčkou prelejeme cuketové cestoviny, paradajky a bazalku
- Nakoniec všetko posypeme parmezánom a ihneď podávame
Cuketa sa hodí naozaj ku všetkému a dá sa upraviť do akejkoľvek podoby! Upečte z nej napríklad niektorý z týchto lahodných cuketových múčnikov a pochutnajte si na zdravej, sladkej bodke na záver!