Zabudnite na cestoviny plné sacharidov! Tento kreatívny recept vám prináša čerstvú chuť talianskych cestovín bez výčitiek. Osviežujúci tanier cuketových rezancov caprese vyžaduje, aby cuketa prešla procesom vyprážania pre zmäknutie. Potom musí byť okamžite podávaná, aby nestratila svoju sviežosť a chrumkavosť.
Čo budeme potrebovať
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 kg cukiet
- 350 g paradajok
- 250 g čerstvej mozzarelly
- Hrsť čerstvej bazalky
- 2 lyžice kapary
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g pražených solených mandlí
Postup
- Na panvici si na strednú teplotu rozohrejeme olej, kým nebude horúci
- Pridáme nakrájanú cuketu
- Za stáleho miešania varíme 1 až 2 minúty alebo kým nezačne mäknúť
- Panvicu s cuketou odstránime z platne a cuketu preložíme ju do veľkej misy
- Do misy s cuketou pridáme paradajky, mozzarellu, bazalku, cesnak a štipku soli
- Jemne spolu všetko premiešame, aby sa ingrediencie spojili
- Pokrm z cukiet ihneď podávame posypaný opraženými mandľami