Odľahčite klasický recept na špagety s mäsovými guličkami mletým morčacím mäsom a jednoduchými zeleninovými cestovinami.
Čo budeme potrebovať
- 500 g mletého morčacieho mäsa (kuracieho)
- 200 g strúhanky
- Vajcia
- 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 50 g nastrúhaného parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájaný)
- Soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 700 g marinara omáčky
- 4 stredné cukety (nakrájané na rezančeky)
- 120 g syra provolone (nastrúhaný)
Postup
- V miske zmiešame mleté morčacie mäso, strúhanku, vajcia, petržlen, parmezán, 1 strúčik cesnaku a ½ lyžičky soli a korenia
- Z mäsovej zmesi si vytvarujeme 12 mäsových guličiek
- Na veľkej panvici, vhodné do rúry si rozohrejeme lyžicu oleja
- Postupne pridáme mäsové guličky a za občasného obracania varíme 4 až 6 minút, kým nezhnednú zo všetkých strán
- Teplotu znížime na stredne nízku, pridáme a jemne vmiešame omáčku marinara
- Pokračujeme 14 až 16 minút vo varení
- Mäsové gule občas otočíme, kým sa guličky neprevaria a omáčka nezhustne
- Medzitým si na stredne vysokú teplotu rozohrejeme zvyšnú lyžicu oleja na menšej panvici
- Pridáme cuketu so zvyšným cesnakom a varíme, kým cuketa nebude mäkká a prehriata
- Všetko dochutíme soľou a korením
- Rúru si rozohrejeme na vysokú teplotu v režime grilu
- Mäsové guličky posypeme syrom provolone a vložíme ich do rúry
- Tu ich grilujeme 3 až 4 minúty, kým syr nie je zlatohnedý
- Mäsové guličky podávame s hotovými cuketovými cestovinami, posypané parmezánom