Čínska klasika z jednej panvice, je ľahkým a rýchlym riešením, pokiaľ premýšľate nad tým ako si ázijskú kuchyňu urobiť o niečo zdravšie. Najlepšie zo všetkého je, že celé varenie trvá menej ako 30 minút a je oveľa zdravšie a lepšie ako jedlo so sebou z ázijského bistra!
Čo budeme potrebovať
- Kuracie prsia (nakrájané na kocky)
- Lyžička sezamového oleja
- Soľ
- Korenie
Na omáčku
- 200 ml sójovej omáčky
- 2 lyžice rybej omáčky
- 2 lyžice ryžového octu
- Lyžička sezamového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nasekaný)
- ½ lyžičky strúhaného zázvoru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 2 lyžice vody (+ ďalšie podľa potreby na zriedenie omáčky)
- 4 sušené chilli papričky
- 5-6 stredných cukiet (nakrájaných na rezančeky)
Na ozdobu
- Jarná cibuľka
- Sezamové semienka
Postup
- V stredne veľkej mise zmiešame všetky ingrediencie na omáčku
- Vo veľkej mise si osolíme a okoreníme kura a pridáme 1 lyžicou omáčky
- Kurča necháme marinovať
- Medzitým si pomocou škrabky na cuketové špagety nakrájame cuketu
- Špirálky potom osušíme papierovou utierkou
- Na hlbokej panvici (najlepšie woku) si zahrejeme 2 lyžice oleja
- Pridáme kura a varíme, kým nie je zlato hnedé, asi 4-5 minút
- Pridáme sušené chilli a varíme ďalšiu minútu, kým sa nerozvonia
- Do panvice pridáme omáčku a zvýšime teplotu, aby omáčka začala bublať a hustnúť
- Pridáme jednu polievkovú lyžicu vody, ale len pokiaľ je potrebné, aby sa omáčka viac zriedila
- Cuketové rezance, pridáme do panvice a pomocou klieští premiešame, aby sa obalili omáčkou
- Varíme ďalšie 2 minúty, kým cuketa nie je mäkká, ale stále chrumkavá
- Ihneď podávame, ozdobené jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami