Kung pao z cuketových cestovín a kuracím mäsom

Kung pao z cuketových cestovín a kuracím mäsom

Čínska klasika z jednej panvice, je ľahkým a rýchlym riešením, pokiaľ premýšľate nad tým ako si ázijskú kuchyňu urobiť o niečo zdravšie. Najlepšie zo všetkého je, že celé varenie trvá menej ako 30 minút a je oveľa zdravšie a lepšie ako jedlo so sebou z ázijského bistra!

Čo budeme potrebovať

  1. Kuracie prsia (nakrájané na kocky)
  2. Lyžička sezamového oleja
  3. Soľ
  4. Korenie

Na omáčku

  1. 200 ml sójovej omáčky
  2. 2 lyžice rybej omáčky
  3. 2 lyžice ryžového octu
  4. Lyžička sezamového oleja
  5. 2 strúčiky cesnaku (nasekaný)
  6. ½ lyžičky strúhaného zázvoru
  7. 2 lyžice kukuričného škrobu
  8. 2 lyžice vody (+ ďalšie podľa potreby na zriedenie omáčky)
  9. 4 sušené chilli papričky
  10. 5-6 stredných cukiet (nakrájaných na rezančeky)

Na ozdobu

  1. Jarná cibuľka
  2. Sezamové semienka

Postup

  1. V stredne veľkej mise zmiešame všetky ingrediencie na omáčku
  2. Vo veľkej mise si osolíme a okoreníme kura a pridáme 1 lyžicou omáčky
  3. Kurča necháme marinovať
  4. Medzitým si pomocou škrabky na cuketové špagety nakrájame cuketu
  5. Špirálky potom osušíme papierovou utierkou
  6. Na hlbokej panvici (najlepšie woku) si zahrejeme 2 lyžice oleja
  7. Pridáme kura a varíme, kým nie je zlato hnedé, asi 4-5 minút
  8. Pridáme sušené chilli a varíme ďalšiu minútu, kým sa nerozvonia
  9. Do panvice pridáme omáčku a zvýšime teplotu, aby omáčka začala bublať a hustnúť
  10. Pridáme jednu polievkovú lyžicu vody, ale len pokiaľ je potrebné, aby sa omáčka viac zriedila
  11. Cuketové rezance, pridáme do panvice a pomocou klieští premiešame, aby sa obalili omáčkou
  12. Varíme ďalšie 2 minúty, kým cuketa nie je mäkká, ale stále chrumkavá
  13. Ihneď podávame, ozdobené jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami
Cuketové kung pao s kuracím mäsom, sójovou omáčkou a chilli.
Zdroj: skinnytaste.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.