Tieto cestoviny so smotanovo cuketovou omáčkou sa môžu stať vašim novým obľúbeným receptom z cukety. Rýchly, jednoduchý, lacný a skvelý spôsob, ako túto surovinu použiť na prípravu lahodnej cestovinovej večere!
Čo budeme potrebovať
- 50 g masla
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- ½ cibule (nakrájaná najemno)
- 600 g cukety (nastrúhaná)
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky korenia
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 75 g parmezánu (jemne nastrúhaného)
- 200 g kukurice (konzervovaná, odkvapkaná)
- Parmezán
- Hrsť čerstvej bazalky
Postup
- Vo veľkej panvici si na stredne vysokú teplotu rozpustíme maslo
- Pridáme cesnak a cibuľu
- Varíme asi 2 minúty, kým cibuľa ľahko nezozlátne
- Pridáme cuketu, varíme ďalšiu 1 minútu
- Potom pridáme soľ a korenie a miešame 2 minúty, kým nezmenší objem asi o ½
- Vmiešame smotanu, kurací vývar, parmezán a kukuricu
- Zmes privedieme do varu, potom znížime teplotu na stredný stupeň a varíme ďalšie 3 minúty
- Omáčku varíme dovtedy, kým sa tekutina dodatočne nezredukuje
- Omáčku zložíme z platne, ihneď podávame s obľúbenými cestovinami, ozdobené extra parmezánom
Zmlsnite si na cukete nielen vo forme krémovej omáčky, ale aj vo forme nadýchanej cuketovej nátierky alebo cuketovej polievky , ktorú z nej môžete počas niekoľkých jednoduchých krokov vytvoriť! Vychutnajte si na rôzne spôsoby a plnými dúškami!