Marmeláda z černíc

Marmeláda z černíc

Ľahko kyslastá marmeláda, ktorá sa výborne hodí ku všetkému sladkému, pretože úplne perfektne sladkosť vyváža.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g černíc
  2. 35 g želírovacieho cukru
  3. 250 g cukru
  4. 250 ml vody (alebo jablčného džúsu)
  5. 3 kvapky červeného potravinárskeho farbiva
  6. Kvapka modrého potravinárskeho farbiva
  7. 4 lyžičky citrónovej šťavy

Postup

  1. Černice umyjeme
  2. Na sporáku privedieme vo väčšom hrnci do varu vodu
  3. V niekoľkých dávkach do nej vkladáme černice
  4. Počkáme, kým sa voda nezačne znovu variť a potom černice varíme asi minútu
  5. Ihneď ich z hrnca vyberieme a vložíme do misy s vekom alebo hrnce, aby nám zostali teplé
  6. Opakujeme s celou várkou černíc
  7. Do veľkého hrnca pridáme želírovací cukor spoločne s klasickým cukrom a pridáme vodu alebo džús
  8. Ak ste sa rozhodli pracovať aj s potravinárskym farbivom, tak ho teraz pridáme
  9. Na strednú teplotu neustále zmes miešame, kým zmes nezhustne a nezačne bublať
  10. Pridáme šťavu z citróna a varíme ďalšiu minútu
  11. Opatrne pridáme blanšírované černice a miešame, kým sa rovnomerne nerozprestrú
  12. Horúcu černicovú marmeládu plníme do dezinfikovaných pohárov, kde necháme asi 3 centimetre namiesto od uzáveru
  13. Hrdlo pohárov utrieme, nasadíme viečka a poriadne utiahneme
  14. Poháre otočíme hore dnom a necháme ich úplne vychladnúť
Marmeláda plná kúskov čerstvých zavarených lesných bobúľ.
Zdroj: evermine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.