Zdravá chuťovka alebo ľahká večera? Výborný veľkonočný kapor, ktorý zachutí každému!
Ingrediencie
- 1 menší kapor
- 1 kg cibule, nakrájané
- soľ a čerstvo namleté korenie na ochutenie
- 2 lyžičky sladkej papriky
- 4 lyžice olej
- 1 lyžička hladkej múky
- šťava z ½ citróna
Postup
- Nakrájajte cibuľu a nasypte ju do panvice s rozpáleným olejom.
- Restujte cibuľu asi 10-15 minút na strednom plameni, pokiaľ nebude mäkká a priehľadná, nesmie ale zhnednúť.
- Pridajte soľ, papriku a korenie.
- Vytrite hlbší pekáčik olejom a preneste doň cibuľu.
- Očistenú rybu položte na cibuľu.
- V malej miske zmiešajte ½ hrnčeka vody s múkou a citrónovou šťavou a touto zmesou prelejte kapra.
- Pečte asi hodinu v rúre predhriatej na 180 °C.
- Pokiaľ sa cibuľa začne vysušovať, pridajte niekoľko lyžíc vody.
- Podávajte s čerstvým chlebom a červeným vínom alebo s pivom.
Hlavný chod máte pripravený? Nezabudnite na polievku a vyskúšajte napríklad recepty na cibuľačku.