Pochutnajte si na tomto veľkonočnom kapríkovi s medom.
Ingrediencie
- 1 menší kapor
- 8 lyžíc medu
- 4 cibuľa
- lyžička mletého korenia
- 1/2 lyžice soli
- 1 lyžička koriandra
- 50 g masla
Postup
- Urobte na rybe zárezy v tvare písmena X. Osoľte, okoreňte a posypte koriandrom.
- Nakrájajte cibuľu, na panvici rozohrejte maslo a opražte cibuľku do zhnednutia. Pridajte trochu oleja a med. Poriadne premiešajte, doveďte do varu a nechajte vychladnúť.
- Do pekáča vlejte niekoľko lyžíc medovej omáčky. Vložte kapra a znovu polejte omáčkou. Prikryte alobalom.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 30 minút. Potom odstráňte alobal a grilujte na 220 °C ďalších 5 minút.
Pripravte si podľa nás tú najlepšiu veľkonočnú plnku . Výborná ako od babičky, s mäsom aj bez mäsa!